Uludağ'daki otel yangınındaki davada flaş karar

Uludağ birinci bölgede yıllardır kapalı olan Kervansaray Otel’de çıkan yangında 3 kişi yaşamını yitirmişti. Açılan davada tutuklu sanıklar Cevdet Kadir A. ve Tekin D. hakkında ev hapsi ve yurt dışı yasağı kararı verildi.

Asayiş 26.02.2026 21:19:00 0
Uludağ

Uludağ'da denetimlerde tespit edilen eksiklikler nedeniyle faaliyetleri durdurulan otelde çıkan ve Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı, eski milli kayakçı Yahya Kemal Usta (57), oğlu milli kayakçı Berkin Usta (25) ile eşi Fikriye Usta'nın (57) hayatını kaybettiği yangına ilişkin davanın ilk duruşması Bursa 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yaklaşık 7 saat süren duruşmaya taraf avukatları ve tanıklar da katıldı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Cevdet Kadir A. ile Tekin D. hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme (ev hapsi) şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Eksik belgelerin tamamlanması için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

15’ER YIL HAPİS İSTENMİŞTİ

Uludağ'da 27 Mart 2025'te bir otelde meydana gelen yangında Usta ailesinden 3 kişi dumandan etkilenmiş, otelden bilinci kapalı çıkarılan Yahya Kemal Usta, eşi Fikriye Usta ve oğulları Berkin Usta hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Cevdet Kadir A. ile Tekin D.'nin "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Soruşturma sürecinde tutuklanan Eren T. ve Mert Kaan Ç. ise ilerleyen aşamada serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)

Korkunç kaza, feci şekilde can verdi

Uludağ'daki otel yangınındaki davada flaş karar

Bursa'nın 700 yıllık geçmişini dünya tanıyacak

Bursa'daki konfeksiyoncuların iftar coşkusu

Bombalı eylem hazırlığındaki DHKP-C’lilere operasyon

Süper Lig'de 24. hafta başlıyor

Bursa Nilüfer Lions Kulübü'nden gönülleri kuşatan destek

Osmangazi’de gönülleri buluşturan iftar

Jandarma Uludağ yolunda barikat kurdu

Elektrikli testereyle saldırıp boynunu kesti!

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'ndeki çiftçilere fide ve fidan desteği

Okulda ödev tartışması! Göğsünden defalarca bıçaklandı

BTSO öncülüğünde Endonezya ve Malezya'ya ihracat köprüsü kuruldu

Yıldırım'daki iftar sofraları yüzleri güldürüyor

Bursa'da tasavvuf gecesi

Bursa'da kar sürprizi! Her yer bembeyaz oldu

Başkan Mustafa Bozbey'den Bursa'da trafiği rahatlatacak açıklama

Daire alevlere teslim oldu, canlarını zor kurtardılar

Bursa Büyükşehir rakip tanımıyor: 3-1

Kar yolları kapattı! 432 yerleşim yerine ulaşılamıyor

Uludağ'da kayak heyecanı başlıyor

Evini uyuşturucu imalathanesine çevirmiş!

Galatasaray yenilse de tur atladı: 3-2

Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu'ya tazminat ödeyecek

Balkanlardaki camiler Bursa Büyükşehir eliyle pırıl pırıl oldu

Bursa'da kadın çalışanların haklarına dikkat çekildi

BTSO Başkanı Burkay: İşletmelerin en büyük sermayesi bilgi birikimleridir

Dervişoğlu'ndan MHP Lideri Bahçeli'ye sert sözler

Bursa Büyükşehir'den yerli teknoloji hamlesi

Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu

Yükleniyor