Taşeron işçilere kadro geliyor! TYP, Belediye, Şirket İşçisi için tarih verildi 100 bin kişiyi ilgilendiriyor

Uzun zamandan merakla beklenen gelişme ortaya çıktı. İşçileri sevindiren adım atıldı. Taşeronlara kadro müjdesi verildi. 100 binden fazla taşeronun yüzü güleceği, kadroya gireceği açıklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi. Bu duyuruyla birl

Staj ve çıraklık 14.07.2023 00:32:00 0
Taşeron işçilere kadro geliyor! TYP, Belediye, Şirket İşçisi için tarih verildi 100 bin kişiyi ilgilendiriyor

Uzun zamandan merakla beklenen gelişme ortaya çıktı. İşçileri sevindiren adım atıldı. Taşeronlara kadro müjdesi verildi. 100 binden fazla taşeronun yüzü güleceği, kadroya gireceği açıklandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi.  Bu duyuruyla birlikte, maaşlar da yüzde 50 artacağı kaydedildi.

Taşeron işçilerle ilgili flaş gelişme yaşandı. İşçilerin kadroya alınmasına ilişkin düzenleme TBMM’ye geliyor.

 

Torba yasa ile taşeron işçinin de yüzü gülecek. Taşerona kadro son dakika gelişmesi açıklandı. TYP, Belediye, Şirket İşçisi ücretli öğretmen 100 bin taşeron işçiye kadro yolu açılıyor. Az önce torba yasa müjdesi geldi. Taşerona kadro verilmesini de içeren kanun teklifinin TBMM’ye geleceği tarih belli oldu. Peki, taşerona kadro son durum ne? Taşerona kadro ne zaman gelecek? İşte TYP, Belediye, Şirket İşçisi ücretli öğretmen 100 bin taşeronu ilgilendiren detaylar şöyle...

100.000 taşeron işçi uzun süreden beri kadro müjdesi bekliyor. Taşerona kadro son dakika gelişmeleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Yaklaşık 100.000'i bulan sayıları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çağrıda bulunan taşeron işçileri için hazırlanan torba yasada son aşamaya gelindi. Taşerondan kadroya geçiş süreci ile ilgili yeni gelişmeler de var. Torba yasanın meclise geleceği tarih belli oldu. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son durumu açıkladı. Peki, taşerona kadro ne zaman geliyor? Taşerona kadro 2023 son durum ne?

100 BİN  İŞÇİYE MÜJDE VERİLECEK

Çalışmaya Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan yeni çalışmalar ile birlikte taşeron işçilere kadro için yapılacak olan yasal düzenlemenin yeni torba yasa ile birlikte meclise sunulması bekleniyor. Fakat kısa süre sonra TBMM'nin Tatile çıkacak olması sebebiyle kadro düzenlemesinin Eylül ayına satma ihtimali de oldukça yüksek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, taşerondan kadroya geçiş ile ilgili yasal düzenlemenin Eylül’e sarkmaması için son sürat çalışıyor.

Şimdi 100 bin taşeron işçinin gözü kulağı mecliste AK Parti grubunda. Torba yasa'ya eklenecek bir teklif ile birlikte taşerondan kadroya geçiş müjdesi gelebilir.

MAAŞLARA %50 ZAM GELECEK

Taşeron işçilerin kadroya geçmesi durumunda maaşları da değişecek. En düşük memur maaşı seviyesinde maaş almaya başlayacak olan taşeron işçiler 22.000 TL maaş alacak. Hem gelir az bir şey için hem de kadrolu olmak için taşeron işçilerin bekleyişi devam ediyor.

 KADRO ŞARTLARI NELER?

Ancak yüz bin işçinin kadroya geçişi bazı şartlara bağlanacak. Alınan bilgiye göre Taşeron işçiler kadroya geçseler bile memursa üstüne alınmayacak. Özel sözleşmeli personel statüsünde çalışmaya başlayacaklar. Her 3 yılda bir sözleşmeleri yenilenecek olan taşeron işçiler bu şekilde çalışma hayatına devam edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre taşerondan kadroya geçişte herhangi yaş şartı konulmayacak. Emekli olacak sonunda bulunmayan taşeron işçilerin devlet kadrolarına geçme şansı olacak.

Taşeron işçiler kadroya alındıktan sonra sigorta primleri 4A statüsünde ödenecek. Emeklilikte de 4A üzerinden işlem yapılacak. SGK tarafından da taşerondan kadroya geçiş konusunda hazırlıklar başladı. Taşerondan kadroya geçişte şartlar meclise sunulacak kanun teklifinde de yer alacak.

Belediyede çalışan taşeron işçiler ise doğrudan kadroya geçebilecek. Fakat devlet kadrosuna geçiş sağlanmayacak. Herhangi bir Sınav olmadan belediyeye işçileri kadrolu olarak çalışmaya başlayabilecek.

Yorumlar (0)

Bursa'nın gizemli hikayeleri yeniden canlandı

Bursaspor Galatasaray'ı da solladı

Mustafa Bozbey'den su faturalarıyla ilgili flaş açıklama

Vatandaşı böyle zehirliyorlar! Sahte ilaç ve kozmetik şebekesine baskın

'İsrail ve ABD'ye büyük acı tattıtracağız'

Bursa Belediyesporlu karateci Beşbadem, Balkan üçüncüsü oldu

Zehir taciri satış yaparken yakalandı

Bursa'da tasavvuf ezgileri gönülleri okşuyor

Ramazan kültürüne dikkat çekildi

Yıldırım Belediyesi, 28 Şubat darbesini unutturmuyor

Osmangazi'de Ramazan bereketi! Hep birlikte iftar yaptılar

Artan cezalar caydırıcı oldu, Bursa'nın lüks semtine huzur geldi

Bursa'nın İznik İlçesi'nde altyapı çilesi sona erdi

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin Fuarı'nda

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Abdal'a geldi, vatandaşla sahur yaptı

Vicdanları sızlattı! Ata eziyet etti

Mustafa Bozbey açıkladı, tarım ve hayvancılık yapanlara tam destek

Bursa Büyükşehir evde bakım hizmetiyle gönüllere dokunuyor

Bursa'da kalpleri ısıtan gelenek

İsrail'in algısı çöp oldu, Hamaney görevinin başında

Feci kaza! Defalarca üzerinden geçtiler

İlk defa Bursaspor'u tribünden izlediler

Bursaspor farka koştu, anlamlı paylaşım geldi: Biz şampiyon olacağız

Bursaspor Aksaray'ı dağıttı: 6-0

Başkan Mustafa Bozbey: Bursa adına farkındalık ortaya koyduk

Yoğun kar yağışı araçları yuttu! Evlere tünel kazarak giriyorlar

Bursa'da Somuncu Baba sohbetleri gönülleri kuşatıyor

İran, Siyonist İsrail ve ABD karargâhlarını vurdu

Geleceğin mimarları tasarım yaptı

Bursa'da feci olay! Yaşlı karı koca yanarak can verdi

Yükleniyor