Sinan Ateş davasında flaş gelişme
Ankara’da katledilen eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in, dava dosyası ayrılan dönemin Cinayet Büro Amiri tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal, mahkeme tarafından tahliye edildi.
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada dosyası ayrılan Mustafa Ensar Aykal ve Serdar Öktem'in yargılanmasına başlandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık Aykal ile Sinan Ateş'in eşi müşteki Ayşe Ateş hazır bulunurken, tutuksuz sanık Öktem duruşmaya katılmadı. Mahkeme başkanı, sanıkların telefon şifrelerinin Amerika Birleşik Devletleri'nden istendiğini ancak cevap gelmediğini söyleyerek, sanık Aykal'a söz verdi.
Aykal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, 'Suçlamaların asılsızlığını da somut delillerle ispat ettiğime inanıyorum. Alnım ak, vicdanım rahat. Ben görevimi layığıyla yerine getirdim. Bu işin hiçbir yerinde yokum' ifadelerini kullandı.
Serdar Öktem'in avukatı, müvekkilinin hasta olduğu için duruşmaya katılamadığını söyleyerek, 'Müvekkilim zaten İstanbul'da ikamet ediyor. Bir sonraki celseye SEGBİS'le katılmasını, aksi takdirde duruşmalardan vareste tutulmasını talep ediyoruz' dedi. Avukat, Öktem hakkında beraat talebinde bulundu.

SELAM VE SELDA ATEŞ CEZA İSTEDİLER
Mahkeme başkanı, sanık avukatlarının beyanının ardından müştekilere söz verdi. Müşteki Ayşe Ateş, 'Vicdanınıza ve hukuka uygun bir karar vermenizi talep ediyorum' dedi. Diğer müştekiler Saniye, Selma ve Selda Ateş de sanıkların cezalandırılmasını talep etti
ADLİ KONTROLLE SERBES KALDI
Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuksuz sanık Öktem'in adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek, Sinan Ateş cinayeti davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanık Doğukan Çep'in mahkemede dinleneceğini bildirdi. Mahkeme, sanık Mustafa Ensar Aykal'ın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 26 Haziran'a ertelendi.
Egzoz patlatan magandaya ceza yağdı
Alkollü hemşire yaşlı kadına çarpıp öldürdü!
Yarış atını kestiler, belediyenin aşevinde kavurma yapıp yedirdiler
Evlerini yıkan CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a tepki gösterdiler
Gemlik'te üç harfli marketlere baskın! Vatandaşı mağdur ediyorlar
BTSO Başkanı Burkay: Kurumlara bilgi ve dayanışma ruhu hayat verir
Bencil sürücüler dronla tespit edildi
Trabzonspor takım otobüsü taşlanmıştı, 3 polisle ilgili flaş gelişme
Özgür Özel'den Bülent Arınç'a: Bizi hiç yalnız bırakmadı
Doğum izni ve ödemeler ailelerin yüzünü güldürecek
Osmangazi'de Ramazan nostaljisi
Firari suç makinaları Bursa'da yakalandı
Büyükşehir iftar sofrasını Yenişehir'de kurdu, coşkulu anlar yaşandı
Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde su kesintisi
Erkan Aydın: Bursaspor Süper Lig'e çıkacak
Kırmızı ışıkta geçtiler, tek tek tespit edildiler
Novi Pazar'da Ramazan coşkusu
Boğazı geçerken karaya oturdu
Adliye çıkışı dehşet saçtı, kalbinden bıçakladı
Önce dövdüler, sonra bıçaklayıp kaçtılar!
Uluabat'a Yaren'den sonra Nazlı da geldi
Bursa'daki AVM'de şüpheli ölüm! İtildi mi, düştü mü?
Bisikletiyle evine giderken canından oldu
Bursa Büyükşehir'in sosyal destekleri yüzleri güldürüyor
Bursa'da canlı yayında zincirleme kaza!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram ikramiyesi çıkışı
Osmangazi’de öğrencilere afet eğitimi
Bitmek bilmiyor, Bursa'da uyuşturucu baskını
BESAŞ, vatandaşa ramazan pidesi ikram etti
Orhangazi'de iftar coşkusu
Yükleniyor
