Seyyid Usul Kültür Merkezi'nde kaliteli eğitim

Osmangazi Belediyesi’nin velilere yönelik düzenlediği Yetişkinlerle Çocuk Kitaplarına Bakış Atölyesi’nin son oturumu, tarihi atmosferiyle öne çıkan Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

EĞİTİM 7.10.2025 16:04:00 0
Seyyid Usul Kültür Merkezi

Velilerin kitaplara farklı bir gözle yaklaşmasını ve çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmasını amaçlayan Osmangazi Belediyesi’nin atölyesi, eğitimci Serap Yenilmez Çetin rehberliğinde sona erdi. Toplam üç oturumdan oluşan program boyunca katılımcılar; çocuk kitaplarını farklı açıdan değerlendirme, kitap seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar ve okuma alışkanlığının ev ortamında nasıl desteklenebileceği konularında bilgilendirildi. Bunun yanı sıra uygulamalı etkinliklerle kitapla etkileşim yollarını deneyimleyen katılımcılar, hazırladıkları özgün masallarla hem öğrendiklerini pekiştirdi hem de keyifli vakit geçirdi.

ÇATIDAKİ GEZEGEN

Seyyid Usul Kültür Merkezi'nin tarihi atmosferindeki atölyenin içeriğine ilişkin bilgiler veren eğitimci Serap Yenilmez Çetin, “İlk derste çocukların neden kitap okuması gerektiğini, aile ile çocuk arasında kitap aracılığıyla nasıl bir bağ kurulabileceğini konuştuk. Asıl hedefimiz, kitap okumanın sadece bir alışkanlık değil, aynı zamanda iletişim aracı olduğunu göstermekti. Sonraki iki oturumda iki farklı kitap üzerinde çalıştık. İlk olarak Christine Nöstlinger’in Alev Saçlı Çocuk kitabını inceledik. Son oturumda ise Behiç Ak’ın Çatıdaki Gezegen adlı kitabı üzerine değerlendirmeler yaptık. Bu süreçte katılımcılar, kitapları sadece okumakla kalmadı; karakterleri yorumladı, olay örgüsünü analiz etti ve kitapları farklı açılardan değerlendirdi. Atölye boyunca veliler, kitap kapağını yeniden tasarladı, karakterlerin kostümlerini hayal etti, bazı bölümler için resimler çizdi. Böylece kitapla etkileşimi artıran yaratıcı çalışmalar ortaya çıktı” dedi.

KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİYORLAR

Katılımcıların ilgisinden ve atölyede yaşadığı özel bir deneyimden bahseden Çetin, “Atölyemize genellikle çocuklarının kitap okumasını isteyen ya da onlarla kitap üzerinden kaliteli zaman geçirmek isteyen yetişkinler katılıyor. Bu konuda farkındalığı yüksek velilerle çalışmak, süreci çok daha verimli hale getiriyor. İlk oturumda yaşça büyük bir hanımefendi de yer aldı. Sohbet ettiğimizde bana, ‘Çocuklarım istediğim kadar kitap okumadı, bu yüzden torunlarımla kaliteli çocuk kitaplarını birlikte okumak istiyorum’ dedi. Bu söz beni çok etkiledi. Çünkü bu tür örnekler, yaptığımız işin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor. Böyle katılımcıları görmek, bizim için gerçekten gurur verici” diye konuştu.

Atölyeyi büyük mutlulukla tamamlayan veliler ise kendilerine böyle bir imkan sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.

Yorumlar (0)

Şehrin göbeğinde kurşuna dizdiler!

Lodostan zarar gören çiftçilerin yüzünü Bozbey güldürdü

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'i ve futbolcuları bağrına bastılar

Hapis cezası olan kadın jandarmaya yakalandı

Yıldırım'da kadınlara gelir kapısı açıldı

Bursa'da uyuşturucu tacirlerine operasyon

Bursaspor taraftarına kötü haber

Bursa'da kaçak sigaracılara operasyon

Bursa'da PTT işçileri işten çıkarıldı, arkadaşları da iş bıraktı

Bursa'daki tekstilciler Londra'ya çıkarma yaptı

Nazım Hikmet'i Osmangazi'de andılar

Uludağ'da tatil yoğunluğu başladı! Akın akın geliyorlar

Jandarma Bursa'da cephanelik ele geçirdi!

Mesci-i Aksa senin umurunda mı?

Büyükşehir Hentbol Takımı rakip tanımıyor

Yetenek Evleri'nde çocukların hayallerini gerçekleştiriyor

Yunanistan'a şişme botlarla geçeceklerdi!

Yöresel ürün diye satacaklardı! Sahte sucuk operasyonu

Mahalleyi internetsiz bırakan 2 hırsız yakalandı! Fotoğraflarının çekildiğini fark edince..

' Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşı canından bezdirdi'

Çocuklar kreşte ekmek yapmayı öğrendi

Bursa'da buzlanan yollara tuz dökülüyor

Bursa Büyükşehir'den dağ yöresi çiftçisine destek

Mustafa Bozbey'den dikkat çeken açıklama

Sokak hayvanlarına Yıldırım şefkati

Ayder'de olağanüstü görüntüler

Uludağ Üniversitesi'nden tecrübe adımı

Alevlere teslim oldu! Canını zor kurtardı

Uludağ'a yerli ve yabancı turist akını

Ekonomik krizden dolayı maça çıkamadılar

Yükleniyor