Şair Nurullah Genç: Dengemizi kaybettik

Şair Nurullah Genç, Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği ‘Başarı Bedel İster’ konulu söyleşide vatandaşlara hitap etti. Şair, Barış Manço Kültür Merkezi’ni dolduran gençlere tecrübelerini aktardı.

KÜLTÜR SANAT 22.12.2025 20:01:00 0
Şair Nurullah Genç: Dengemizi kaybettik

Kültür sanat etkinlikleri kapsamında birbirinden önemli isimleri vatandaşla buluşturan Yıldırım Belediyesi, Şair Nurullah Genç’i Bursa'nın Yıldırım ilçesinde ağırladı.

Nurullah Genç, “Bizim için başarı bir hedefe ulaşmak değildir. Emeklilik değildir. Bizim için başarı ölene kadar bir dava ufkunda sonsuza kadar yürüyebilmektir. Koşu bitti, ben bittim demek değildir. Çünkü biz koşu bittikten sonra da koşabilen atlarız' dedi.

“ŞİRAZEYİ KKAYBETTİK”

Meselelere kendi medeniyet anlayışıyla bakılması gerektiğini ifade eden Genç, 'Yaklaşık 200 yıldır bu topraklarda kendi medeniyetimizin bakış açısıyla meselelere yaklaşamama sorunu, en büyük sorunumuzdur. Kendi zihniyet dünyamızı kaybedince baktığımız pencereler değişti. Şirazeyi kaybettik, dengemizi kaybettik. Meselelere kendi medeniyet mantığımızla bakmamız gerekiyor' ifadelerini kullandı.

YILDIRIM’I KÜLTÜR SANATLA BÜYÜTÜYORUZ

Programda yaptığı konuşmada, kültür ve sanatın şehirlerin ruhunu besleyen en önemli unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’ı sadece fiziki yatırımlarla değil, gönüllere dokunan kültür ve sanat etkinlikleriyle de büyütmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, kıymetli şairimiz ve mütefekkirimiz Nurullah Genç’i hemşehrilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Yılmaz, Nurullah Genç’in fikir dünyası ve tecrübeleriyle programa katılanlara önemli ufuklar açtığını belirterek, “Bu anlamlı buluşmanın özellikle gençlerimiz için ilham verici olduğuna inanıyorum. Yoğun katılım gösteren tüm hemşehrilerimize ve kıymetli katkıları için Nurullah Genç hocamıza teşekkür ediyorum. Yıldırım’da kültür ve sanatla yoğrulmuş bir şehir iklimini hep birlikte inşa etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Başkan Erkan Aydın, vatandaşlarla iftar coşkusu yaşadı

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten TFF büyük tepki

Dikkat: Bursa'nın o ilçesinde su kesintisi

Gemlik'te Ramazan coşkusu, hep birlikte oruç açtılar

Türkiye’nin en büyük karting pistİ Bursa'da hizmete giriyor

Çocuklar Mehmet Akif Ersoy'u yakından tanıdı

Mustafa Bozbey, Sancak'tan mesaj verdi: Ortak geçmişi hatırlıyoruz

Flyadeal havayolundan Bursa çıkarması

Egzoz patlatan magandaya ceza yağdı

Alkollü hemşire yaşlı kadına çarpıp öldürdü!

Yarış atını kestiler, belediyenin aşevinde kavurma yapıp yedirdiler

Evlerini yıkan CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a tepki gösterdiler

Gemlik'te üç harfli marketlere baskın! Vatandaşı mağdur ediyorlar

BTSO Başkanı Burkay: Kurumlara bilgi ve dayanışma ruhu hayat verir

Bencil sürücüler dronla tespit edildi

Trabzonspor takım otobüsü taşlanmıştı, 3 polisle ilgili flaş gelişme

Özgür Özel'den Bülent Arınç'a: Bizi hiç yalnız bırakmadı

Doğum izni ve ödemeler ailelerin yüzünü güldürecek

Osmangazi'de Ramazan nostaljisi

Firari suç makinaları Bursa'da yakalandı

Büyükşehir iftar sofrasını Yenişehir'de kurdu, coşkulu anlar yaşandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde su kesintisi

Erkan Aydın: Bursaspor Süper Lig'e çıkacak

Kırmızı ışıkta geçtiler, tek tek tespit edildiler

Novi Pazar'da Ramazan coşkusu

Boğazı geçerken karaya oturdu

Adliye çıkışı dehşet saçtı, kalbinden bıçakladı

Önce dövdüler, sonra bıçaklayıp kaçtılar!

Uluabat'a Yaren'den sonra Nazlı da geldi

Bursa'daki AVM'de şüpheli ölüm! İtildi mi, düştü mü?

Yükleniyor

loading