Saadet Partisi'nden sert çıkış: Aile yılında, aileler parçalanıyor

Çocukların Bursa’da sigara, alkol, madde ve özellikle teknoloji bağımlılığı ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Yasemin İmren, aile yılında ailelerin parçalandığını, gençlerin adeta bataklığa sürüklendiğini söyled

Siyaset 1.11.2025 16:57:00 0
Saadet Partisi

Bursa’da uyuşturucu, alkol, kumar ve teknoloji bataklığındaki gençlerin sayısındaki hızlı artış duyarlı vatandaşları endişelendirirken, bazı dernek ve STK’ların yaşananlara olan duyarsızlığı tepkilere neden olurken, Saadet Partisi Yıldırım İlçe Kadın kolları yönetimi, ülke en önemli sorunlarını gündeme getirdi.

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Medya Ve Tanıtım Başkanı Yasemin İmren, Yıldırım Belediyesi Bayrak alanında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için sesimizi yükseltmek, sözümüzü bir kez daha yinelemek için meydanlara iniyoruz. Türkiye’de 22 milyondan fazla çocuk yaşıyor. Onlar, yarınlarımızın umudu ve en kıymetli hazinemizdir. Ancak bugün çocuklarımız, hiçbirimizin görmezden gelemeyeceği ağır sorunlarla karşı karşıyadır.

Türkiye’de her üç çocuktan biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yoksulluk yalnızca karnını doyuramamak değil; eğitime, sağlığa, sosyal hayata erişememek demektir. On binlerce çocuğumuz okula hiç başlayamıyor, başlayanların da önemli bir kısmı çeşitli nedenlerle eğitim hayatını tamamlayamıyor. Özellikle kız çocukları erken yaşta okuldan koparılmakta, bölgesel eşitsizlikler fırsat adaletini ortadan kaldırmaktadır.

Bugün yüzbinlerce çocuğumuz ağır işlerde çalıştırılmakta, eğitim hakkından mahrum bırakılmaktadır. Oysa çalıştırılan her çocuk, aslında geleceğimizden çalınan bir değerdir. Her yıl binlerce çocuk şiddet ve istismara maruz kalıyor. Çocuklarımız güvenli bir ortamda büyüme hakkından mahrum bırakılıyor. Yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerindeki eksiklikler, çocuk ölümlerinin ve kronik hastalıkların artmasına sebep oluyor. Çocuklarımız sigara, alkol, madde ve özellikle teknoloji bağımlılığı ile karşı karşıya.

1,7 MİLYON MÜLTECİ ÇOCUK VAR

Ülkemizde yaklaşık yarım milyon engelli çocuk var. Bu çocuklarımız eğitim, sağlık ve sosyal hayata erişimde büyük engellerle karşılaşıyor. Türkiye’de 1,7 milyondan fazla göçmen ve mülteci çocuk yaşıyor. Bu çocukların bir bölümü dil ve uyum sorunları nedeniyle eğitimden uzak kalıyor. Her yıl binlerce çocuğumuz kayboluyor. Ancak kayıp çocuklara dair veriler şeffaf bir şekilde paylaşılmıyor, kamuoyunun vicdanı yaralı bırakılıyor.

ÇOCUK YOKSULLUĞU

Bu tablo bizim için asla kabul edilemez. Saadet Partisi olarak, çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak için kararlıyız. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Çocuk yoksulluğunu ortadan kaldıracağız. Çocuk işçiliğini bitirecek, şiddet ve istismara karşı caydırıcı yasaları hayata geçireceğiz. Sağlık ve beslenme hizmetlerini her çocuğa eşit ulaştıracağız. Bağımlılıkla etkin şekilde mücadele edeceğiz. Engelli çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olacak, haklarına erişimlerini kolaylaştıracağız. Göçmen çocukların temel haklarını garanti altına alacağız. Kayıp çocuklar için şeffaf ve etkili bir sistem kuracağız.

MENGÜZİ TOPLUMUN VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇTI

Hepimizin yüreğini yakan Narin’in, Ahmet Mengüzi’nin ve adı bilinen bilinmeyen nice çocuğun acısı, toplumumuzun vicdanında derin yaralar açmıştır. Biz bu ülkenin çocuklarına söz veriyoruz: Hiçbir çocuk işlenen suçların mağduru olmayacak, hiçbir çocuk da suça itilmiş bir birey haline gelmeyecek. Çocuklarımızı korumak, onların güvenliğini sağlamak ve geleceklerini inşa etmek devletin en asli görevi olacaktır.

Ve ilan ediyoruz: Saadet Partisi olarak, “Sesimiz, Sözümüz, Umudumuz Var” sloganıyla bir çalışmayı başlatıyoruz. Önümüzdeki günlerde 1 ay boyunca her hafta meydanlarda olacağız. Broşürlerimizi dağıtacağız, çocuklarımızın yaşadığı sorunları dile getireceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında, tüm teşkilatlarımızla, il il, ilçe ilçe sahada olacağız. Bu konuyu gündemden düşürmeyecek, her yerde konuşacak ve konuşturacağız. Çünkü biliyoruz ki; çocuğun güvence altında olmadığı bir ülkede, hiçbirimizin geleceği güvence altında değildir” dedi.

Yorumlar (0)

Tır dehşeti yaşattı, çok sayıda yaralı var!

Köylüler imece usulü hazırladı, herkesin yüzü güldü

Osmangazi'de mahalleli iftar sofrasında buluştu

Muhtar söyledi, mahalleli pencerelerden eşlik etti

Bursa Büyükşehir'de bayram coşkusu

Feci kaza, minibüse çarpan motosiklet parçalandı!

Çanakkale'de hummalı hazırlık

Edirne'de korkutan manzara! Derin çatlaklar

Bursa Büyükşehir o caddeyi yeniledi

Kuyumcuyu soymaya gelmişlerdi ama başaramadılar

Polise rest çekti: Cezaevine girerim yine de aracımı vermem

Osmangazi'nin gönül sofrasında buluştular

Çanakkale ruhunu bir kere daha yaşadılar

'Gençler kolayı değil, zor işleri seçmeli'

Mustafa Bozbey'den Alinur Aktaş'a kanserli su tepkisi

Zabıta tüketicileri fahiş fiyatlara karşı uyardı

Bursa'daki kış okullarında sertifika heyecanı

Bursa'da tarım arazileri sular altında, çiftçiler sabırla bekliyor

Erkan Aydın'dan dikkat çeken mesaj

Vatandaşı rahatsız eden trafik magandalarına ceza yağdı

Mustafa Bozbey'i Abdal Meydanı'nda meşalelerle karşıladılar

İber Ortalı'nın vasiyeti Almanya'da yerine getirildi

Orkun Kökçü, Beşiktaş'ı sırtlıyor

Hikmet Karaman'ın yeni takımı belli oldu

Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan kritik galibiyet

Hüseyin Baş: Türkiye'nin kaynakları halkın refahı için kullanılmalı

Koyunlar can çekişerek öldü!

Marka Holding'e kara para operasyonu

Türkiye'nin en değerli ırkı, Merinoslar görücüye çıktı

Mustafa Bozbey: Halkın sorunlarına çözüm üretiyoruz

Yükleniyor

loading