Ölümden dönen avukat, Elon Musk'a dava açıyor

İzmirli avukat Çağatay Korhan Tokgöz (54), eşi ve 17 yaşındaki kızıyla birlikte bayram tatili için gittiği yurt dışı gezisinde TESLA marka elektrikli otomobil kiraladı. Tatili zehir olan Tokgöz, Elon Musk'un sahibi olduğu Tesla'yı mahkemeye veriyor.

İŞ DÜNYASI 27.06.2024 15:15:00 0
Ölümden dönen avukat, Elon Musk

Bayram tatili için gittiği yurt dışı tatilinde kiraladığı otomobilde kaza yapan İzmirli Avukat, araçtaki teknik sorun nedeniyle duramadıklarını ve kaza yaptıklarını söyleyerek TESLA firması hakkında suç duyurusunda bulunacak.
İsviçre Basel Havalimanı'nda kiraladıkları araçla Fransa'ya varan Tokgöz, Colmar şehrinde bulunan bir hediyelik eşya dükkanını görünce yavaşlayıp durmak istedi. Bir anda direksiyonun kilitlendiği öne sürülen araç, frene basıldıkça daha da hızlandı; önce makete daha sonra da park haindeki araçlara ve en son dükkanın duvarına çarparak durabildi. Araç içerisinde sıkışan, kapı kolu olmadığı için araçtan dışarı da çıkamayan Tokgöz ailesi, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkartıldı. Meydana gelen kazada aracı kullanan Çağatay Korhan Tokgöz'ün omurgasında kırık meydana gelirken, araçta bulunan eşi ve kızı kazayı yara almadan atlattı. Meydana gelen kaza, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.

A W234963 01
Markanın ürettiği araçlarda güvenlik zafiyeti olduğundan bahseden Tokgöz, araçtan dışarı çıkabilmek için kaza sonrası hiç bir şey yapılamadığının altını çizerek, 'Normalde bir kaza gerçekleştirdiği zaman can havli ile ilk önce araçtan dışarı çıkmak istersiniz, kapının kolunu açmak istersiniz. Ama bu arabanın kapı kolu yok. Enteresan bir şekilde düğme yapılmış başka bir yerde. Bu da bir sıkıntı. Ben o kapı kolunu bulup açana kadar da bir zaman geçti. İçeride bir yangın olabilirdi, daha acil bir şey olabilirdi, hayati bir durum meydana gelebilirdi. Benim gördüğüm manevi bir zarar var. Maddi zararlar zaten kiralık araç olduğu için sigorta şirketi tarafından halloluyor. Şimdi hepimiz trafikteyiz ve sonucu çok daha ağır olabilirdi' açıklamasında bulundu.

A W234963 02
Araçtaki güvenlik sorununun giderilmesi için hukuk mücadelesi başlatacağını söyleyen Tokgöz, 'Trafikte olan bu tür araçların üst düzey güvenlik sorunlarının halledilmiş olması, hiçbir güvenlik sorunun olmaması lazım. Bunun için bir hukuki mücadele yapmak gerekiyor. Yani bu araç Türkiye'de, Avrupa'da her yerde satılıyorsa böyle bir riskin sıfır olması lazım. Bu binde bir, on binde bir de olsa risktir; güvenlik riskidir. Böyle bir güvenlik riskinin olmaması ve bertaraf edilmesi gerekir. Paris'te 12 kişinin ölümüyle sonuçlanmış bir kaza meydana gelmiş daha önce. Bu güvenlik sorununun giderilmesi için ben de bir mücadele başlatacağım' diye konuştu.
 

Yorumlar (0)

Şehrin göbeğinde kurşuna dizdiler!

Lodostan zarar gören çiftçilerin yüzünü Bozbey güldürdü

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'i ve futbolcuları bağrına bastılar

Hapis cezası olan kadın jandarmaya yakalandı

Yıldırım'da kadınlara gelir kapısı açıldı

Bursa'da uyuşturucu tacirlerine operasyon

Bursaspor taraftarına kötü haber

Bursa'da kaçak sigaracılara operasyon

Bursa'da PTT işçileri işten çıkarıldı, arkadaşları da iş bıraktı

Bursa'daki tekstilciler Londra'ya çıkarma yaptı

Nazım Hikmet'i Osmangazi'de andılar

Uludağ'da tatil yoğunluğu başladı! Akın akın geliyorlar

Jandarma Bursa'da cephanelik ele geçirdi!

Mesci-i Aksa senin umurunda mı?

Büyükşehir Hentbol Takımı rakip tanımıyor

Yetenek Evleri'nde çocukların hayallerini gerçekleştiriyor

Yunanistan'a şişme botlarla geçeceklerdi!

Yöresel ürün diye satacaklardı! Sahte sucuk operasyonu

Mahalleyi internetsiz bırakan 2 hırsız yakalandı! Fotoğraflarının çekildiğini fark edince..

' Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşı canından bezdirdi'

Çocuklar kreşte ekmek yapmayı öğrendi

Bursa'da buzlanan yollara tuz dökülüyor

Bursa Büyükşehir'den dağ yöresi çiftçisine destek

Mustafa Bozbey'den dikkat çeken açıklama

Sokak hayvanlarına Yıldırım şefkati

Ayder'de olağanüstü görüntüler

Uludağ Üniversitesi'nden tecrübe adımı

Alevlere teslim oldu! Canını zor kurtardı

Uludağ'a yerli ve yabancı turist akını

Ekonomik krizden dolayı maça çıkamadılar

Yükleniyor