Kapanan Ekol TV soruşturmasında flaş gelişme

Geçtiğimiz ay kapanan Ekol TV hakkında soruşturma genişliyor. Aralarında ünlü avukat Ersan Şen’in de bulunduğu 12 kişinin dosya yetersizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Gündem 9.01.2026 09:49:00 0
Kapanan Ekol TV soruşturmasında flaş gelişme

Yayın hayatına son verdiğini açıklayan Ekol TV'ye yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre Ekol TV'ye ilişkin kara para ve yasa dışı bahis iddialarıyla başlatılan soruşturma genişletildi.

 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında kapanan Ekol TV Genel Yayın Yönetmeni Emrah Doğru, baş şüpheli Veysel Şahin, iş insanı Mübariz Mansimov, Yönetim Kurulu Üyesi Arif Çetin ve avukat Ersan Şen'in yer aldığı 12 kişilik dosya yetersizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

 

DİKKAT ÇEKEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ

 

Sabah Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre, soruşturma sürerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ekol TV'nin kapatma kararı almasının ardından şirket merkezini Kağıthane ilçesine taşıdığı tespit edildi. Bu adres değişikliği üzerine, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı dosya hakkında yetkisizlik kararı vererek, soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na devretti.

 

12 ŞÜPHELİ DOSYADA

 

1 gizli tanık ve 12 şüphelinin yer aldığı dosyada, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) kapsamlı bir rapor talep ettiği öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından soruşturma yapılan dosya kapsamında isimleri geçen, Veysel Şahin (Baş Şüpheli), Mübariz Mansimov, Emrah Doğru (Yönetim Kurulu Başkanı), Arif Çetin (Yönetim Kurulu Üyesi), Ersan Şen (Avukat)'in de bulunduğu 12 şüpheli yer alıyor.

 

GERÇEKLER MASAK RAPORUYLA ORTAYA ÇIKACAK

 

Edinilen bilgiye göre, soruşturma "Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ve "Finansal usulsüzlükler" çerçevesinde derinleştiriliyor. MASAK'tan gelecek olan raporun, kanalın sermaye yapısı ve para trafiğini netleştirerek soruşturmanın seyrini belirlemesi bekleniyor.

Yorumlar (0)

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'i ve futbolcuları bağrına bastılar

Hapis cezası olan kadın jandarmaya yakalandı

Yıldırım'da kadınlara gelir kapısı açıldı

Bursa'da uyuşturucu tacirlerine operasyon

Bursaspor taraftarına kötü haber

Bursa'da kaçak sigaracılara operasyon

Bursa'da PTT işçileri işten çıkarıldı, arkadaşları da iş bıraktı

Bursa'daki tekstilciler Londra'ya çıkarma yaptı

Nazım Hikmet'i Osmangazi'de andılar

Uludağ'da tatil yoğunluğu başladı! Akın akın geliyorlar

Jandarma Bursa'da cephanelik ele geçirdi!

Mesci-i Aksa senin umurunda mı?

Büyükşehir Hentbol Takımı rakip tanımıyor

Yetenek Evleri'nde çocukların hayallerini gerçekleştiriyor

Yunanistan'a şişme botlarla geçeceklerdi!

Yöresel ürün diye satacaklardı! Sahte sucuk operasyonu

Mahalleyi internetsiz bırakan 2 hırsız yakalandı! Fotoğraflarının çekildiğini fark edince..

' Gıda fiyatlarındaki artış vatandaşı canından bezdirdi'

Çocuklar kreşte ekmek yapmayı öğrendi

Bursa'da buzlanan yollara tuz dökülüyor

Bursa Büyükşehir'den dağ yöresi çiftçisine destek

Mustafa Bozbey'den dikkat çeken açıklama

Sokak hayvanlarına Yıldırım şefkati

Ayder'de olağanüstü görüntüler

Uludağ Üniversitesi'nden tecrübe adımı

Alevlere teslim oldu! Canını zor kurtardı

Uludağ'a yerli ve yabancı turist akını

Ekonomik krizden dolayı maça çıkamadılar

Bursa'nın o ilçesinde yağışlar köprüde hasar oluşturdu

Nazım Hikmet için yarışacaklar

Yükleniyor