Flaş haber geldi! Staj ve çıraklık mağdurları için düğmeye basıldı!

Yaşadıkları sorunu her platformda duyuran staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili ciddi adım atıldı. EYT kapsamı dışında kalan mağdurlarla ilgili düzenleme için düğmeye basıldı.

Staj ve çıraklık 14.07.2023 05:24:00 0
Flaş haber geldi! Staj ve çıraklık mağdurları için düğmeye basıldı!

Yaşadıkları sorunu her platformda duyuran staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili ciddi adım atıldı. EYT kapsamı dışında kalan mağdurlarla ilgili düzenleme için düğmeye basıldı.

Emeklilik hakları askıya alınanlar, staj ve çıraklık mağdurlarını sevindiren haber geldi. EYT düzenlemesi yapılırken kapsam dışı kalan staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili müjde verildi. 

Hatırlanacağı gibi 8 Eylül 1999 ve öncesi işe girişi olan kişileri kapsayan EYT yasası için AK Parti 2022 yılında beklenen müjdeyi vermiş, çalışmalar resmi olarak başlamıştı. 2022 yıl sonunda kesinleşen EYT yasası 2023 yılında çıkarken  depremle  gecikme yaşanmıştı.

2023 yılının Mart ayı itibari ile EYT kapsamına giren ve emeklilik şartlarını taşıyan kişilere emekli edilmeye başlarken EYT yasası ile en büyük şoku staj ve çıraklık sigortası mağdurları yaşamıştı. İlk işe giriş tarihi 1999 tarihi ve öncesi olmasına rağmen bu kişiler kapsam dışında tutulmuş, tüm talep ve isteklere rağmen EYT'li sayılmamışlardı.

İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olmasına rağmen staj ve çıraklık sigortası yapılarak ilk işe girişi gerçekleştirilen kişiler EYT kapsamı dışında kalmıştı. Konu hakkında büyük tepki gösterilmesi ve mitingler düzenlenmesine rağmen bu kişiler EYT kapsamı dışında kalmaya devam etmiş, emeklilik başvuruları kabul edilmemişti. Pek çok farklı şehirde staj ve çıraklık sigortası mağdurları dernekler kurmaya başlarken konu hakkında beklenen ilk somut resmi adım atıldı.

Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu kuruldu. 2023 yılı olarak ilan edilen resmi kuruluş tarihi le artık staj ve çıraklık sigortası mağdurları seslerini daha gür bir şekilde yetkili makamlara duyurabilecekler. Meslek Lisesi ve Çıraklık okulu mezunu olan kişileri kapsayacak olan federasyon yaşanan mağduriyeti duyurarak bu kişilerin de EYT kapsamı içerisine alınmasını sağlamak adına mücadele edecek.

Yorumlar (0)

Bursa'da bir kamyon kaçak sigara ele geçirildi

Bursa'da kadınların hikayeleri konuşuldu

Bursa'da hapis cezaları olan firariler yakalandı

Eşek yüklü kamyonet devrildi, hayvanlar yola saçıldı

Toplum çürüyor! Telefonu elinden alınan kız, evden kaçtı

Minibüs ile otomobil çarpıştı, çok sayıda yaralı var

İyilik yapın ömrünüz bereketlensin

Kurtlar Vadisi'nin yalısı satışa çıktı, fiyatı dudak uçuklattı

Firar eden kazlar, eve döndü

Turizmin çekim merkezi: Yaren leylek ve Adem amca

Araçlarından inip kavga ettiler, bedeli çok ağır oldu

Can Ozan Bursa'daki müzik severleri coşturdu

Bursa'nın turizm mekanında sağlık merkezi yok

Galatasaray'ın yıldızına dev talip

Edebiyatın kalbi Osmangazi'de atıyor

Paramızın alım gücü yok oldu

Büyük hedefler Osmangazi'de buluştu

Bursa'da su sorununu sona erdirecek projede son viraj

Nefesler tutuldu, tek hedef Romanya

Fenomen kadın herkesin gözü önünde köprüden atladı

Zihinsel engelli kızının durumu babayı kahretti!

Bursa'daki fabrikada skandal, kimyasal kazanı temizleyen işçi öldü

Apartmanda tartışma çıktı, silahla vurup katletti

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde su kesintisi

Dünya Sağlık Örgütü'nden Bursa çıkışı

Bahis ve şikeden içedeydi, Galatasaray'ın genç oyuncusuna tahliye

Zam yağmuru, yemek sektörü zorda!

DEAŞ mensuplarına operasyon

Tophane Meydanı'nda zemin yenilendi

Muhsin Yazıcıoğlu Bursa'da dualarla anıldı! Adalet arayışımız sürüyor

Yükleniyor

loading