Emeklilikte yaş değişiyor, açıklama yapıldı 1999- 2000- 2008 sigortalılarda tablo sevindirecek

2000 sonrası sigortalılarla ilgili yeni bir adım atıldı, yaş şartını kaçıranlar için sevindiren bir adım atıldı. EYT mağdurlarının talepleriyle ilgili flaş gelişme.

2000 sonrası SGK'lılar 3.06.2023 14:36:00 0
Emeklilikte yaş değişiyor, açıklama yapıldı 1999- 2000- 2008 sigortalılarda tablo sevindirecek

2000 sonrası sigortalılarla ilgili yeni bir adım atıldı, yaş şartını kaçıranlar için sevindiren bir adım atıldı. EYT mağdurlarının talepleriyle ilgili flaş gelişme.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yapılan yeni düzenlemelerin beklendiği haberleri büyük bir heyecanla karşılandı. EYT yasasının Meclis’ten geçmesi ve yasalaşmasıyla birlikte mağduriyetin sona erdiği düşünülmüştü. Ancak yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Bağ-Kur prim günleri ve 5000 gün tartışmaları gibi konular gündemde kalmaya devam etti. Eski sisteme göre yaşanan belirsizliklerin giderilmesi ve esnaf ile işçilerin avantaj elde etmesi umuluyordu. Çalışma hayatı ve prim günü büyük önem taşıyan yaş şartının kaldırılmasıyla birlikte detaylar merak konusu oldu.

EYT yasası sonrasında emekli olacak milyonlarca kişinin Meclis’e sevk edileceği veya 1999 yılı öncesinde ilk işe giriş tarihine sahip kişilerin yasanın kapsamına dahil edildiği biliniyor. Kapsama girmeyen vatandaşlar için ise detaylar netleşmeye başladı.

EYT’de yeni düzenlemelerin yolda olduğu İslam Memiş tarafından açıklandı. Ekonomi piyasalarında hükümetle yapılan istişareler sonucunda önemli bir isim olan İslam Memiş, memurlar ve esnaflar için yeni icraatlerin yapılacağını belirtti. Prim günü düşürülmesi ve zam gibi düzenlemelerin yapılacağı haberi, birçok kişiyi heyecanlandırdı. Bülent Aydemir’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalar da gündeme gelerek EYT düzenlemesinden ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin yararlandığı ifade edildi. Ancak bu düzenlemenin Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinde büyük bir yük oluşturabileceği endişeleri de bulunuyor. EYT kapsamında yer almayan ve ilk işe giriş tarihi 2000 sonrası olan kişiler için kademeli emeklilik uygulamasının söz konusu olabileceği konuşuluyor.

Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadığından ve düzenlemenin detayları netleşmediğinden, kademeli emeklilik uygulamasının hayata geçip geçmeyeceği kesin bir şekilde bilinmemektedir. EYT mağdurlarının beklentileri doğrultusunda, 2000 sonrası işe giren ve yaş şartını kaçıran vatandaşlar için bir çözüm arayışının sürdüğü ifade ediliyor. Bu konuda yetkililer ve ilgililer tarafından ön çalışmaların başlatıldığı belirtilmektedir. Özellikle 2000-2008 arasında sigortalı olarak ilk kez işe giren kişilere yönelik olarak emeklilik yaşını birkaç yıl geri getirecek bir düzenleme üzerinde konuşulmaktadır.

Ancak, bu düzenlemenin ne zaman hayata geçeceği ve nasıl bir kademeli emeklilik sistemi olacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmamaktadır. Konunun seçim sonrasında gündeme gelmesi ve tartışmaların artması beklenmektedir. Bu nedenle, EYT mağdurları için güncel gelişmeleri takip etmek ve resmi açıklamaları beklemek en sağlıklı bilgilere ulaşmanın en doğru yolu olacaktır.

Yorumlar (0)

Bursa'da bir kamyon kaçak sigara ele geçirildi

Bursa'da kadınların hikayeleri konuşuldu

Bursa'da hapis cezaları olan firariler yakalandı

Eşek yüklü kamyonet devrildi, hayvanlar yola saçıldı

Toplum çürüyor! Telefonu elinden alınan kız, evden kaçtı

Minibüs ile otomobil çarpıştı, çok sayıda yaralı var

İyilik yapın ömrünüz bereketlensin

Kurtlar Vadisi'nin yalısı satışa çıktı, fiyatı dudak uçuklattı

Firar eden kazlar, eve döndü

Turizmin çekim merkezi: Yaren leylek ve Adem amca

Araçlarından inip kavga ettiler, bedeli çok ağır oldu

Can Ozan Bursa'daki müzik severleri coşturdu

Bursa'nın turizm mekanında sağlık merkezi yok

Galatasaray'ın yıldızına dev talip

Edebiyatın kalbi Osmangazi'de atıyor

Paramızın alım gücü yok oldu

Büyük hedefler Osmangazi'de buluştu

Bursa'da su sorununu sona erdirecek projede son viraj

Nefesler tutuldu, tek hedef Romanya

Fenomen kadın herkesin gözü önünde köprüden atladı

Zihinsel engelli kızının durumu babayı kahretti!

Bursa'daki fabrikada skandal, kimyasal kazanı temizleyen işçi öldü

Apartmanda tartışma çıktı, silahla vurup katletti

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde su kesintisi

Dünya Sağlık Örgütü'nden Bursa çıkışı

Bahis ve şikeden içedeydi, Galatasaray'ın genç oyuncusuna tahliye

Zam yağmuru, yemek sektörü zorda!

DEAŞ mensuplarına operasyon

Tophane Meydanı'nda zemin yenilendi

Muhsin Yazıcıoğlu Bursa'da dualarla anıldı! Adalet arayışımız sürüyor

Yükleniyor

loading