Edirne'ye Bulgar ve Yunanlılar akın ediyor
Yeni seneye sayılı günler kaldı, paraları değerli olan Bulgar ve Yunanlılar Edirne’ye alıveriş için akın etti. Kentteki otellerde doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı, Euro ve Leva’yla marketlere, pazarlara hücum eden komşunun vatandaşları esnafın yüzünü güldü
Yılbaşı alışverişi için Bulgaristan ve Yunanistan’dan Edirne’ye gelen komşu ülke vatandaşları, paralarının TL karşısında değerli olmasını fırsata çeviriyorlar. Marketlere, şarküterilere, kasap dükkanlarına ve pazarlara hücum eden Bulgar ve Yunanlılar, adeta alışveriş çılgınlığı yapıyorlar. Şehrin meşhur ciğerci ve köftecilerinde ailecek damaklarını tatlandırıyorlar.

Kentteki otel ve restoranlara yılbaşı için Bulgar ve Yunanlıların rezervasyonlarındaki oranın yüzde 80’e ulaştığı belirtiliyor. Sayının önümüzdeki haftanın başında yüzde 100’e ulaşacağı belirtiliyor. Edirne’deki esnaflar, yılbaşı alışverişini yabancı ülke vatandaşlarının yaptığını yerli halkın fiyatlardaki artıştan dolayı bakıp geçtiğini ifade ediyorlar.

KEYİFLİ TATİL
Otel işletmecileri ve eğlence merkezlerinin yöneticileri, şehirde yılbaşı gecesine yönelik büyük bir ilgi olduğunu belirterek, “Bulgar ve Yunan turistler, Edirne’yi sadece alışveriş için değil, keyifli bir tatil için de tercih ediyor. Bu ilginin, şehrin tanıtımına ve ekonomisine ciddi katkı sağladığını görüyoruz” diye konuştular.
CİDDİ HAREKETLİLİK VAR
Bulgar ve Yunanlıların sadece turizm sektöründe değil, yerel esnaf için de ciddi hareketlilik meydana getiriyor. Özellikle yılbaşı alışverişi için kente gelen turistler, gıda ürünlerinden tekstil ürünlerine kadar geniş bir yelpazede alışveriş yapıyor. Hediyelik eşya dükkanları ve pazar yerlerindeki yoğunluk göze çarpıyor.
TURİSTLER ALIYOR, YERLİ HALK BAKIYOR
Edirneli bir esnaf, “Bulgar ve Yunan misafirlerimizin alışverişteki yoğunluğu, her üründen ikişer- üçer almaları bizi çok mutlu ediyor. Özellikle yılbaşı döneminde yaptıkları alışverişler, işlerimizi artırıyor ama hemşerilerimiz düşük gelir ve zam yağmurundan dolayı dükkanların vitrinlerine bakmakla yetiniyorlar” şeklinde ifadeler kullanıyorlar.
Gençler Bursa'nın hafızasını geelceğe taşıyor
Osmangazi Belediyesi, çocuklara bayram sevinci yaşattı
Firari hırsız dolmuşta seyahat ederken yakalandı
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, gençlerle sahur yaptı
Emekli Albay'ın bedeni 6 yıl sonra teslim edildi
Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yılında Bursa'da gözyaşları dinmedi
Bursa'da toplu taşımalar bayrama hazır! Pırıl pırıl oldu
Ramazan coşkusu Osmangazi'de yaşandı
Bursa'da Ramazan Bayramı heyecanı! Büyükşehir ekipleri hazır
Bursa'da mezarlıklar Ramazan Bayramı'na hazır
Başkan Erkan Aydın, çocukların yüzünü güldürdü
Adalet Bakanı Gürlek, CHP lideri Özel'i yalanladı
Mustafa Bozbey, meclis üyeleriyle iftarda buluştu
'Osmangazi'yi sporun kalbi yapacağız'
Bursa'da vatandaşı sevindiren gelişme: Bayramda hepsi bedava
'Çanakkale'de imkansız başarıldı'
BTSO Başkan İbrahim Burkay, çarşı esnafıyla buluştu
Araçlarından inip kavga ettiler!
Bursa'da trafiği tehlikeye atmışlardı, polis affetmedi
Sahte baklava sağlığa zararlı! Ucuz üründen kaçının
İmamdan cemaate haklı tepki: Böyle şey olmaz
Aşırı hız yaptı, aracıyla göle uçtu
Otomobilden sarkan maganda cezadan kurtulamadı
Mustafa Bozbey, AKP'li meclis üyelerine tepki gösterdi
Firari şüpheliler sonunda yakalandı
Bursa'da 7 milyarlık vurgun! Vatandaşı yatırım diyerek...
Bursa'da silahlı çatışma, yaralılar var
Çanakkale'yi geçemediler ama
Güpegündüz kadının telefonunu gasp etti
Günlük üretim 20 tona çıktı, 24 saat çalışıyorlar
Yükleniyor
