Camide uygunsuz hareket yapan turistlere dava açıldı

İstanbul’un Üsküdar İlçesi’ndeki Büyük Çamlıca Camii'nin içinde uygunsuz hareketler bulunan 2 turist hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Asayiş 3.09.2025 13:06:00 0
Camide uygunsuz hareket yapan turistlere dava  açıldı

26 Ağustos tarihinde İstanbul Üsküdar'da bulunan Büyük Çamlıca Camii avlusunda uygunsuz hareketlerde bulunan 2 yabancı uyruklu şahsın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 2 şahsın K.Z. ve S.S. olduğu tespit edildi. Emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu 2 turist gözaltına alındı. Şahısların Rusya vatandaşı oldukları ve Türkiye'ye turist olarak geldikleri belirlendi.

PİŞMAN OLDUKLARINI İFADE ETTİLER

Olay kapsamında ifade veren K.Z., Rusya'da yaşadıklarını, kız arkadaşı ile birlikte Çamlıca Cami'sine gitmeye karar verdiklerini, cami girişinde camiye nasıl girileceğini gösteren herhangi bir yazılı veya görsel ibareye dikkat etmediğini, görevlilerin uyarmadığını, arkadaşı ile caminin avlusunda top oynayan ve sigara içenleri görünce fotoğraf çektirdiklerini ve o sırada sarılarak öpüştüklerini, kimsenin bir şey söylemediğini, gezmek için caminin içine girdiklerinde bu şekilde içeri giremeyecekleri şeklinde uyarılınca içeri girmekten vazgeçerek taksi ile oradan ayrıldıklarını, bunun ülkede suç olduğunu kesinlikle bilmediğini, bilseydi böyle davranışta bulunmayacağını, özür dilediğini ve pişman olduğunu ifade etti.

DİNİ DEĞERLERİ ALENENE AŞAĞILAMA

S.S. ve K.Z. hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede 2 şüpheli hakkında, ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame gönderildiği mahkemece kabul edildi.

Yorumlar (0)

Bahis kumarında yeni gelişme! 65 kişi tutuklandı

Çiftçi isyan etti, satamadığı ürünü traktörle sürdü

Dolandırıcılık şebekesine operasyon

Sosyetenin kalbi yerle bir edildi

İlber Ortaylı'dan acı haber

Erkan Aydın: Mazeret değil, çözüm üretiyoruz

Kadının telefonun gasp eden suç makinasına Bursa'da operasyon

Kavurma yapılan atın sahibi isyan etti

Tırın yükü kaydı, tehlikeli anlar kamerada

Bursa'da 200 koyun alevlerin içinde kaldı

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde sular kesilecek!

Driftçi maganda cezadan kaçamadı

Cumhuriyet’in sağlık alanındaki başarıları sergiyle anlatıldı

Başkan Erkan Aydın, vatandaşlarla iftar coşkusu yaşadı

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten TFF büyük tepki

Dikkat: Bursa'nın o ilçesinde su kesintisi

Gemlik'te Ramazan coşkusu, hep birlikte oruç açtılar

Türkiye’nin en büyük karting pistİ Bursa'da hizmete giriyor

Çocuklar Mehmet Akif Ersoy'u yakından tanıdı

Mustafa Bozbey, Sancak'tan mesaj verdi: Ortak geçmişi hatırlıyoruz

Flyadeal havayolundan Bursa çıkarması

Egzoz patlatan magandaya ceza yağdı

Alkollü hemşire yaşlı kadına çarpıp öldürdü!

Yarış atını kestiler, belediyenin aşevinde kavurma yapıp yedirdiler

Evlerini yıkan CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'a tepki gösterdiler

Gemlik'te üç harfli marketlere baskın! Vatandaşı mağdur ediyorlar

BTSO Başkanı Burkay: Kurumlara bilgi ve dayanışma ruhu hayat verir

Bencil sürücüler dronla tespit edildi

Trabzonspor takım otobüsü taşlanmıştı, 3 polisle ilgili flaş gelişme

Özgür Özel'den Bülent Arınç'a: Bizi hiç yalnız bırakmadı

Yükleniyor

loading