BTSO gıda sektörüne uluslararası kapılar açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık tarafından düzenlenen Bursa Food Point Fuarı ile Network Fuarcılık organizasyonunda gerçekleştirilen 6. Turfood Horeca Fuarı 36 farklı ülkeden 200’ü aşkın yabancı olmak üzere binlerce sektör

İŞ DÜNYASI 28.10.2025 14:07:00 0
BTSO  gıda sektörüne uluslararası kapılar açtı

Menşei belli olmayan, açıkta ve sağlıksız koşullarda satışına Bursa’daki bazı belediyelerin izin verdiği yöresel rezaletlere kurum ve kuruluşların tepkisizliği dikkat çekiyor. Diğer yandan ise, BTSO öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen Bursa Food Point Fuarı ile Network Fuarcılık iş birliğinde gerçekleştirilen 6. Turfood Horeca Fuarı, gıda ve ev dışı tüketim sektörlerini uluslararası alıcılarla buluşturdu. Bursa Fuar Merkezi’nde üç gün süren organizasyon, 36 farklı ülkeden sektör profesyonelini bir araya getirdi. Fuarlarda, 200’ü aşkın yabancı alıcı olmak üzere yaklaşık 4 bin sektör temsilcisi, stant açan firmalarla iş görüşmesi gerçekleştirdi.

PAKETLEME, SOĞUTME VE LOJİSTİK

KFA Fuarcılık tarafından BTSO’nun vizyonu doğrultusunda yeni nesil fuarcılık modeli çerçevesinde gerçekleştirilen Bursa Food Point, dondurulmuş, işlenmiş, kuru ve paketli gıdalardan içeceklere, unlu mamullerden atıştırmalıklara kadar geniş bir yelpazede ürünlerini sergiledi. Aynı zamanda, gıda üretim teknolojileri, paketleme sistemleri, soğutma çözümleri ve lojistik teknolojileri gibi yenilikçi çözümler de fuarda yer aldı.

Network Fuarcılık tarafından düzenlenen 6. Turfood Horeca Fuarı ise otel, restoran, kafe ve catering sektörlerine yönelik ekipman ve hizmetleri odağına alarak ev dışı tüketim profesyonelleriyle sektör firmalarını bir araya getirdi. Her iki fuar da BTSO tarafından yenilenerek kent ekonomisine kazandırılan Bursa Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“ SON DERECE FAYDALI OLDU”

Fuara katılan Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kızıl, fuar sayesinde önemli bir uluslararası görüşmeyi Bursa’da gerçekleştirme fırsatı bulduğunu belirterek, “İngiltere pazarında faaliyet gösteren büyük bir distribütör ile görüşmek için İngiltere’ye gitmeyi planlıyordum. Ancak kendisini bu fuarda görünce çok mutlu oldum. Görüşmemizi burada gerçekleştirdik. Bu fuar bizim açımızdan son derece faydalı oldu.” dedi.

“20 FİRMAYLA MASAYA OTURDUK”

Cardiment firması yetkilisi Bulut Ertürk ise fuara ilk kez katıldıklarını belirterek, “Bir önceki fuarda ziyaretçiydim. Bu yıl katılımcı olduk. İlk iki gün içinde 20 firmayla masaya oturduk, sözleşme süreçleri başladı. Yerel pazarda hızlı büyüdük. Şimdi global pazara açılmak için BTSO’nun sağladığı bu fırsatı değerlendirdik. Başta Sayın İbrahim Burkay olmak üzere, bu fuarların gerçekleştirilmesini sağlayan ve destekleriyle yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Muhteşem bir organizasyon oldu.” açıklamasında bulundu.

“DOĞRU ÜRÜNÜ BULMAK ÖNEMLİ”

Umman’da faaliyet gösteren A'Saffa Foods firma yetkilisi Faisal Ahmaed Khan, fuarın hammadde üreticileri ve tedarikçileri için önemli bir pazar oluşturduğunu vurgulayarak, “Hammadde üreticileri ve tedarikçileri burada yer alıyor. Baharatlar, meyveler, sebzeler, dondurulmuş sebzeler, orman meyveleri gibi pek çok ürün çeşidi mevcut. Bu da Orta Doğu’dan gelen alıcılar için fuarı ziyaret edip kendi pazarları için doğru bileşeni ve doğru ürünü bulmak adına iyi bir fırsat oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

Hollanda’da faaliyet gösteren Poczta Kwiatowa firması yetkilisi Wioletta Drozdowska Dlugolecka fuarda iletişimin çok olumlu olduğunu belirterek, “Tatlı ve çikolata sektöründe faaliyet gösteriyoruz. İlk izlenimimiz gayet olumlu oldu. İletişim çok iyi, atmosfer gerçekten güzel. Burada olmaktan mutluyuz” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)

Bursa'nın gizemli hikayeleri yeniden canlandı

Bursaspor Galatasaray'ı da solladı

Mustafa Bozbey'den su faturalarıyla ilgili flaş açıklama

Vatandaşı böyle zehirliyorlar! Sahte ilaç ve kozmetik şebekesine baskın

'İsrail ve ABD'ye büyük acı tattıtracağız'

Bursa Belediyesporlu karateci Beşbadem, Balkan üçüncüsü oldu

Zehir taciri satış yaparken yakalandı

Bursa'da tasavvuf ezgileri gönülleri okşuyor

Ramazan kültürüne dikkat çekildi

Yıldırım Belediyesi, 28 Şubat darbesini unutturmuyor

Osmangazi'de Ramazan bereketi! Hep birlikte iftar yaptılar

Artan cezalar caydırıcı oldu, Bursa'nın lüks semtine huzur geldi

Bursa'nın İznik İlçesi'nde altyapı çilesi sona erdi

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin Fuarı'nda

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Abdal'a geldi, vatandaşla sahur yaptı

Vicdanları sızlattı! Ata eziyet etti

Mustafa Bozbey açıkladı, tarım ve hayvancılık yapanlara tam destek

Bursa Büyükşehir evde bakım hizmetiyle gönüllere dokunuyor

Bursa'da kalpleri ısıtan gelenek

İsrail'in algısı çöp oldu, Hamaney görevinin başında

Feci kaza! Defalarca üzerinden geçtiler

İlk defa Bursaspor'u tribünden izlediler

Bursaspor farka koştu, anlamlı paylaşım geldi: Biz şampiyon olacağız

Bursaspor Aksaray'ı dağıttı: 6-0

Başkan Mustafa Bozbey: Bursa adına farkındalık ortaya koyduk

Yoğun kar yağışı araçları yuttu! Evlere tünel kazarak giriyorlar

Bursa'da Somuncu Baba sohbetleri gönülleri kuşatıyor

İran, Siyonist İsrail ve ABD karargâhlarını vurdu

Geleceğin mimarları tasarım yaptı

Bursa'da feci olay! Yaşlı karı koca yanarak can verdi

Yükleniyor