Başkan Oktay Yılmaz duyurdu: Setbaşı'ndaki kilise kültür merkezi olacak

Bursa’da sosyal faaliyetlerle dikkat çeken Yıldırım Belediyesi, Duaçınar Mahallesi’ne yeni bir kültür merkezi kazandırıyor. Başkan Oktay Yılmaz, Setbaşı'ndaki Ermeni Kilisesi ise kültür merkezi olacağını söyledi.

KÜLTÜR SANAT 10.01.2026 10:42:00 0
Başkan Oktay Yılmaz duyurdu: Setbaşı

Bursa'nın fethinin 700. yılına denk gelen 2026 yılında ilçede kültür ve sanat projelerine de hız vereceklerini aktaran Yılmaz, Duaçınarı'na 900 kişilik kültür ve nikah salonu açılacağını Setbaşı-Yeşil arasındaki Ermeni Kilisesinin de Setbaşı Kültür Merkezi olarak Bursa'ya kazandırılacağını duyurdu.

2025 yılında yapılan, 2026 yılında yapımı devam eden ve tamamlanacak olan projelerini anlatan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa'nın fethinin 700. yıl dönümünün 2026 yılına denk geldiğini bu sebeple ilçede kültür sanat işlerine ağırlık vereceklerinin altını çizdi.

“ÖNÜMÜZDE DARÜŞŞAFAKA VAR”

Yılmaz, "Biz de bu noktada kültür sanat sezonumuzu ‘Beylikten Cihan Devletine' mottosuyla açmıştık ve güzel bir törenle birlikte programı gerçekleştirmiştik. Bu dönemde inşallah birçok kadim değerimizi ayağa kaldıracağız, Fevziye Parkı'nda olduğu gibi. Yeşil-Emirsultan aksında çok özel bir proje yarışması yapmıştık, burada inşallah kent kimliğine kazandıracağımız önemli bir iş olacak. Yine kentimizin birçok noktasında kadim değerlerimizi ayağa kaldırmaya devam ediyoruz. Yıldırım Medresesi inşallah çok güzel bir merkez olacak 2026 yılında. Burayı inşallah kullanıyor olacağız, hizmete açmış olacağız. Burayı daha ziyade bir gençlik merkezi gibi kullanmayı hedefliyoruz. Yine Yıldırım Kafe formatımızın olduğu, bir gençlik mekânı, ailelerin buluşma mekânı olacak bir merkez olacak burası inşallah. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hamdolsun, orası bizim ilk Yıldırım Kafe formatımız. Tabii ki orası büyük bir gençlik merkezi; kütüphanesi ve kapalı yüzme havuzu ile birlikte. Şimdi başka noktalarda da bu projemizi gerçekleştiriyoruz. İşte Yıldırım Medresesi böyle bir proje olacak inşallah. Önümüzde Darüşşafaka var, onunla da ilgili de ileride çalışacağız" dedi.

RAHAT ULAŞIM

Duaçınarı'nın hemen yanı başında yapılacak nikah salonu ihalesinin yapıldığını belirten Oktay Yılmaz, "İnşallah Yıldırım'a 800-900 kişilik kapasitesi olan bir kültür merkezinin inşaatını gerçekleştireceğiz. İleride orası nikâh salonu ve bir ticaret merkezi olacak. Dolayısıyla Yıldırım için bir buluşma merkezi olacak. Duaçınarı'nın hemen yanı başında, biz de onun için Duaçınarı ismini kullandık. Yer altında 2 kat otoparkımız, ofisler, zemin katta kafeler, üst kısımlar iş merkezleri olacak. Başka bir kısmında da nikâh salonları ve sergi salonlarımız olacak inşallah. Duaçınarı Metro İstasyonu'ndan indiğinizde rahatlıkla gelebileceğiniz bir yer olacak burası. Birçok kültürel organizasyonumuzu da burada yapacağız çünkü artık Barış Manço Kültür Merkezi yetmiyor. Ciddi teveccühler var. Yaptığımız kültür programlarına, onları burada yapmayı hedefliyoruz" dedi.

 

SANAT MERKEZİ OLACAK

Yine ilçe sınırları içerisinde kalan Setbaşı Mahallesindeki eski Ermeni Kilisesi'ni kültür merkezi olarak Bursa'ya kazandıracaklarını aktaran Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bir diğer projemiz de Setbaşı'nda. Geçtiğimiz dönem büyükşehir ile Setbaşı-Yeşil arasında cephe sağlıklaştırma işleri yapmıştık. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak Kafeler Sokağı'nın sokak sağlıklaştırma işlerini yapmıştık. İyi bir karşılık bulmuştur. Yine bu sokakta bulunan Ermeni Kilisesi vardı, buranın kamulaştırmasını yaptık geçen dönem. Projelerini hazırladık ve şu anda orada ihalesini yaparak işe de başladık. Burası Setbaşı Sanat Merkezi olarak inşallah Bursa'mıza hizmet edecek. Burasını da 2026 sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Güzel bir sanat merkezini de yine Bursalı hemşerilerimizle buluşturmuş olacağız."

Yorumlar (0)

İftara yetişmek isterken tabuta girdi!

Boğulmak üzereyken kurtarıldılar! El ele yardım beklediler

Kayıp kardeşlerin dosyası yeniden açıldı, kazı başlatıldı

Bu araçtan bakın nasıl çıktılar?

Osimhen için dudak uçuklatan teklif! Yuvadan uçuyor

Kadınların dayanışması Bursa'da örnek oluyor

Cani anneye indirimsiz müebbet

Yuh artık! Gasilhanede ne buldularsa çaldılar

Yunanistan hayali Çanakkale'de son buldu

Fatma Nur öğretmen için gözyaşları sel oldu

İsrail sazanı balıkçıların yüzünü güldürdü

'Ramazan'ın birlik beraberlik ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz'

Belediyesporlu Mine Türker'den Dünya Kupası'nda iki madalya

BTSO Başkanı Burkay'dan dikkat çeken uyarı

Vatandaş uygun fiyatlı BESAŞ'ın Ramazan pidesine ilgi gösteriyor

Başkan Bozbey Atatepe'yi gezdi, hizmete açılıyor

Dayanışma sofrasında oruç açtılar

Bursa'nın O ilçesinde su kesintisi

Minibüs şoförü aracın camını kırdı! Ceza yağdı

İkinci el araç piyasası etkilenecek! Sıfır otomobiller gemilerden indi

Hürmüz Boğazı kapatıldı! Petrol 200 dolar olacak

Bolu Belediye Başkanı tutuklandı

Savaşın faturası Türkiye'ye yansıdı! Akaryakıta büyük zam

Selimiye'nin minareleri kayboldu!

319 metre uzunluğundaki köprüde iftar yaptılar

ABD caddelerinde Tofaş marka aracıyla geziyor

Yolda durduğu motosikletliye saldıran kadın sürücüye ceza yağdı

Emekli bayram ikramiyesi rafa kalktı! Büyük hayal kırıklığı

Bursa'da kaçak göçmen operasyonu

'Balkan coğrafyası bizim parçamız'

Yükleniyor