Bakanlık hemşeri derneklerinin çadırlarını neden görmüyor?

Bursa’da bazı belediyelerin hemşeri derneklerine yöresel ürün adı altında nerede üretildiği belli olmayan gıdaları çadır ve barakalarda satmasına izin verirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinin yetersizliği şaşırtıyor.

Tarım 27.01.2026 11:01:00 0
Bakanlık hemşeri derneklerinin çadırlarını neden görmüyor?

Öte yandan,  Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Fatih Kaya, yaptıkları denetimlerin görüntülü şahidinin olması için "yaka kamerası" uygulamasına geçeceklerini söyledi.

Kaya, yaptığı açıklamada, tüketici sağlığı ve gıda güvenliği açısından gıda denetimlerine büyük hassasiyet gösterdiklerini iddia etti, uygunsuzluklara kesinlikle izin verilmediğini kaydetti.

32 BİN 988 UYGUNSUZLUK

Geçen yıl kasım ayına kadar 8 bin 113 görevliyle, 1 milyon 362 bin 867 denetim yaptıklarını anlatan Kaya, "572 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 32 bin 988 uygunsuzluk tespit edildi ve 2,7 milyar lira para cezası uygulandı" dedi.

GÖRÜNTÜLÜ DENETİM

Kaya, şunları söyledi: "Denetimlerde işletmelerde sorunlar yaşıyoruz. Resmi kontrollerimizde fiili saldırıya uğrayabiliyoruz ya da çeşitli hakaret ve tehditler olabiliyor. Hem bunların engellenmesi hem de denetimlerin görüntülü şahidinin olması dolayısıyla yaka kamerası uygulamasına geçeceğiz. Her işletmeyle ilgili bu görüntüleri bir süre saklayacağız. İtiraz durumlarında bu görüntülerden faydalanacağız" diye konuştu.

Bursa'da açıkta, nerede üretildiği belli olmayan, tağşiş gıda ürünleri, izin verilerek kurulan yöresel çadırlarda, barakalarda satılıyor, halk sağlığı hiçe sayılıyor.  Bursa'da yaşayan bazı duyarlı vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin yöresel çadırlara yönelik denetimsizliğine tepki gösteriyor. 

 

Yorumlar (0)

Bursa'nın gizemli hikayeleri yeniden canlandı

Bursaspor Galatasaray'ı da solladı

Mustafa Bozbey'den su faturalarıyla ilgili flaş açıklama

Vatandaşı böyle zehirliyorlar! Sahte ilaç ve kozmetik şebekesine baskın

'İsrail ve ABD'ye büyük acı tattıtracağız'

Bursa Belediyesporlu karateci Beşbadem, Balkan üçüncüsü oldu

Zehir taciri satış yaparken yakalandı

Bursa'da tasavvuf ezgileri gönülleri okşuyor

Ramazan kültürüne dikkat çekildi

Yıldırım Belediyesi, 28 Şubat darbesini unutturmuyor

Osmangazi'de Ramazan bereketi! Hep birlikte iftar yaptılar

Artan cezalar caydırıcı oldu, Bursa'nın lüks semtine huzur geldi

Bursa'nın İznik İlçesi'nde altyapı çilesi sona erdi

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin Fuarı'nda

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Abdal'a geldi, vatandaşla sahur yaptı

Vicdanları sızlattı! Ata eziyet etti

Mustafa Bozbey açıkladı, tarım ve hayvancılık yapanlara tam destek

Bursa Büyükşehir evde bakım hizmetiyle gönüllere dokunuyor

Bursa'da kalpleri ısıtan gelenek

İsrail'in algısı çöp oldu, Hamaney görevinin başında

Feci kaza! Defalarca üzerinden geçtiler

İlk defa Bursaspor'u tribünden izlediler

Bursaspor farka koştu, anlamlı paylaşım geldi: Biz şampiyon olacağız

Bursaspor Aksaray'ı dağıttı: 6-0

Başkan Mustafa Bozbey: Bursa adına farkındalık ortaya koyduk

Yoğun kar yağışı araçları yuttu! Evlere tünel kazarak giriyorlar

Bursa'da Somuncu Baba sohbetleri gönülleri kuşatıyor

İran, Siyonist İsrail ve ABD karargâhlarını vurdu

Geleceğin mimarları tasarım yaptı

Bursa'da feci olay! Yaşlı karı koca yanarak can verdi

Yükleniyor