Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu'ya tazminat ödeyecek
CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sedat Peker’in bir dönem ortaya attığı iddialarıyla sık sık gündeme gelen önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, 10 bin TL tazminat ödeyecek.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, Kemal Kılıçdaroğlu ile Süleyman Soylu arasındaki karşılıklı manevi tazminat davasında Kılıçdaroğlu’nun 10 kuruşluk talebini reddetti; Soylu’nun karşı davasını ise kısmen kabul ederek 10 bin lira tazminata hükmetti.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, Kemal Kılıçdaroğlu ile Süleyman Soylu arasında karşılıklı açılan manevi tazminat davasına ilişkin istinaf incelemesini tamamladı. İstinaf mahkemesi, Kılıçdaroğlu’nun açtığı 10 kuruşluk manevi tazminat davasını reddetti. Soylu’nun karşı davasını ise kısmen kabul ederek 10 bin lira manevi tazminata hükmetti.
“5 PARALIK ADAMA 5 KURUŞLUK DAVA AÇTIK”
Dava süreci, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 13 Mayıs 2021 tarihli sosyal medya paylaşımı ve 19 Mayıs 2021’de katıldığı televizyon programındaki açıklamaları sonrası başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu ifadelerin kişilik haklarını zedelediğini ileri sürerek her bir açıklama için 5’er kuruş olmak üzere toplam 10 kuruş manevi tazminat talep etti. Kılıçdaroğlu ayrıca konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "5 paralık adama 5 kuruşluk dava açtık" dedi.

Süleyman Soylu ise sözlerinin siyasi eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Bununla birlikte, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığını belirterek 20 bin TL’lik karşı dava açtı.
Ankara 29. Asliye Hukuk Mahkemesi, tarafların sözlerini siyasi tartışma kapsamında değerlendirerek hem Kılıçdaroğlu’nun açtığı davayı hem de Soylu’nun karşı davasını reddetti.
Dosyayı yeniden inceleyen Bölge Adliye Mahkemesi, Soylu’nun açıklamalarının sert ve incitici nitelikte olmakla birlikte siyasi tartışma bağlamında ifade özgürlüğü sınırları içinde kaldığına hükmetti. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun açtığı 10 kuruşluk dava esastan reddedildi.
Ancak mahkeme, Kılıçdaroğlu’nun dava sonrasında yaptığı bazı açıklamaların eleştiri sınırlarını aştığı ve Soylu’nun kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği kanaatine vardı. Bu kapsamda, 10 bin lira manevi tazminatın 28 Mayıs 2021 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte Kılıçdaroğlu’ndan alınarak Soylu’ya ödenmesine karar verildi.
Bursa'da bir kamyon kaçak sigara ele geçirildi
Bursa'da kadınların hikayeleri konuşuldu
Bursa'da hapis cezaları olan firariler yakalandı
Eşek yüklü kamyonet devrildi, hayvanlar yola saçıldı
Toplum çürüyor! Telefonu elinden alınan kız, evden kaçtı
Minibüs ile otomobil çarpıştı, çok sayıda yaralı var
İyilik yapın ömrünüz bereketlensin
Kurtlar Vadisi'nin yalısı satışa çıktı, fiyatı dudak uçuklattı
Firar eden kazlar, eve döndü
Turizmin çekim merkezi: Yaren leylek ve Adem amca
Araçlarından inip kavga ettiler, bedeli çok ağır oldu
Can Ozan Bursa'daki müzik severleri coşturdu
Bursa'nın turizm mekanında sağlık merkezi yok
Galatasaray'ın yıldızına dev talip
Edebiyatın kalbi Osmangazi'de atıyor
Paramızın alım gücü yok oldu
Büyük hedefler Osmangazi'de buluştu
Bursa'da su sorununu sona erdirecek projede son viraj
Nefesler tutuldu, tek hedef Romanya
Fenomen kadın herkesin gözü önünde köprüden atladı
Zihinsel engelli kızının durumu babayı kahretti!
Bursa'daki fabrikada skandal, kimyasal kazanı temizleyen işçi öldü
Apartmanda tartışma çıktı, silahla vurup katletti
Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde su kesintisi
Dünya Sağlık Örgütü'nden Bursa çıkışı
Bahis ve şikeden içedeydi, Galatasaray'ın genç oyuncusuna tahliye
Zam yağmuru, yemek sektörü zorda!
DEAŞ mensuplarına operasyon
Tophane Meydanı'nda zemin yenilendi
Muhsin Yazıcıoğlu Bursa'da dualarla anıldı! Adalet arayışımız sürüyor
Yükleniyor
