Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, Türkiye’ye akın etmeye başladı. İzinlerini yaşadıkları kentlerde geçirmek için yola çıkanlar, sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Kapıkule’de,  haziran ayının üçüncü haftasından itibaren rekor yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. 

40 BİN 593 KİŞİ GİRİŞ YAPTI

Edirne'nin Kapıkule Sınır Kapısı'nda dün gerçekleşen olağanüstü trafik akışı, tarihi bir giriş rekorunu beraberinde getirdi. Edirne Valisi Yunus Sezer, "Dün itibarıyla tüm zamanların giriş açısından rekor kırıldı. 9 bin 628 binek araç girişi oldu. Dün 40 bin 593 yolcu girişi gerçekleştirildi" diyerek rekor hareketliliği doğruladı.

Zamlar asgari ücreti yok etti! Zamlar asgari ücreti yok etti!

Gurbetçilerin Türkiye'ye girişiyle birlikte sınır kapılarında alınan tedbirler de artırıldı. Edirne Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber ve Emniyet Müdürü Onur Karaburun, yoğunluğun kontrol altında tutulması için sahada incelemelerde bulundular. Gurbetçilerle birebir temas halinde olan yetkililer, seyahatlerini güvenli ve konforlu bir şekilde tamamlamalarını sağlamak için önlemleri artırdıklarını belirttiler.

BULGARLAR EDİRNE’YE AKIN EDİYOR

Öte yandan, Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen Bulgarlar, paralarının Türk lirası karşısında değer kazanmayı sürdürmesinden dolayı, alışveriş yapıp ülkelerine dönüyorlar. Çarşı ve pazarlarda et, peynir, sucuk ve diğer gıda ürünlerini kilolarca alan sınır komşumuzun vatandaşları, akın akın Türkiye’ye geliyorlar.  

Editör: Bilal Kayaaltı