Duyarlı birçok vatandaş, Suudi Arabistan’ın soykırımcı İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı vahşetine sessiz kalıp, katliam yaşanırken ülkesinde müzik festivali düzenlemesinden dolayı hac ve umre ziyaretlerini protesto ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı 2025’te gerçekleşecek hac organizasyonu için kolları sıvadı.

Siyonist İsrail’in katliamlarını Cuma hutbeleriyle geçiştiren ama milyonluk gelir kapısı olan hacla ilgili duyarsız kalan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 Hac organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tarihini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erbaş şu ifadeleri kullandı:

"Diyanet İşleri Başkanlığı 2025 yılı Hac Organizasyonumuz kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 5 Ağustos’ta başlıyor. Bu mübarek yolculuğa çıkmaya niyet eden tüm vatandaşlarımız ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 5 Ağustos – 16 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecekler" şeklinde ifadeler kullandı.

YÜZBİNLER KATILMIŞTI 

Gazze'de yaşanan katliama rağmen Hz. Peygamberin mezarının bulunduğu Suudi Arabistan'da, "Riyad Sezonu" isimli dünyanın en büyük müzik eğlence festivalini 2023’ün Kasım ayında düzenlemişti.

 Söz konusu festivale yüzbinlerce kişi katılmıştı. Suudi Arabistan böyle bir utanca imza atarken, Diyanet’in rant kapısı olan hac organizasyonlarına devam etmesi Türkiye’deki protestoların eyleme geçmediğini gözler önüne seriyor.

Denize düşen kedi için seferber oldular Denize düşen kedi için seferber oldular

HAC PROTESTO EDİLEBİLİR

Öte yandan, Türkiye'de gerçekleştirilen İsrail protestolarının eylemden uzak olup, Siyonist katliamlarına duyarsız kalan Suudi Arabistan'a dolaylı yoldan destek anlamına geldiği değerlendiriliyor.  Bazı STK yöneticileri, Diyanet'in haz organizasyonlarının pratikte portesto edilmesini, vatandaşların ibadet yapmak için Mekke ve Medinye gitmemelerini öneriyor. 

2024 yılında sadece Bursa'dan  3 bin 83 kişi kutsal topraklara giderken, bu sayı Türkiye genelinde 83 bin 430'a çıktı.  Müslümanlar Kabe'de tavaf yaparken, Mina'da şeytan taşlarken İsrail Gazze'de çocuk, kadın, bebek yaşlı öldürmeye devam etti. 

Editör: Haber Merkezi