Yaşanan hayat pahalılığı asgari ücret ve emekli maşıyla geçinenlere kurban kesme imkanı vermezken,  uzmanlar kurban etleriyle ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, etin kesimden sonra bir süre dondurulmadan bekletilmesi gerektiğini söyledi. Kesimden sonra bekletilmeden dondurulan etin sertleşeceğini belirti,  etin dinlendirilmesinin önemine değindi.

Erkan Aydın: Kosova'yla kardeşlik bağlarımız güçlenmeli Erkan Aydın: Kosova'yla kardeşlik bağlarımız güçlenmeli

DAMARDAKİ KANIN SÜZÜLMESİNİ BEKLEYİN

Kesimden sonra etin en yumuşak halde olduğunu belirten Ercoşkun, “Yeni kesilmiş kurban eti, buzdolabına koymadan önce birkaç saat dinlenmelidir. Kesilmiş eti, 24 saat dondurursak ölüm sertliği aşamasında donmuş olacak ve çözündürdüğümüz zaman en sert halinde olacak. Yeni kesilen et en yumuşak haldedir. Yavaş, yavaş sertleşir ve daha sonra tekrardan gevşemeye başlar. O esnada damardaki kanlar süzülerek laktik asit oluşur. Mikrobiyal olarak daha güvenilebilir bir et olarak karşımıza çıkar" dedi.

KOMŞU VE AKRABALARINIZLA PAYLAŞIN

Öte yandan, kurban kesenlerin etleri dondurucuda istiflemek yerine, maddi durumu iyi olmadığı için ete hasret kalan komşu, akraba ve dostlarıyla paylaşması öneriliyor. 

Editör: Bilal Kayaaltı