94 yaşında vefat eden Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Recai Kutan için Ankara'daki Karşıyaka Ahmet Efendi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, siyasi partilerden temsilciler, Milli Görüş camiasından önemli isimler ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez birlikte kıldırdı. Namazın ardından kısa bir konuşma yapan Görmez, Kutan’dan övgüyle bahsetti.

21 suç dosyası olan şahıs sonunda yakalandı 21 suç dosyası olan şahıs sonunda yakalandı

RECAİ KUTAN KİMDİR?

Mehmet Recai Kutan, 5 Nisan 1930'da Malatya'da doğru. Necmettin Erbakan'ın en yakın çalışma arkadaşlarından ve Millî Görüş Hareketi'nin ileri gelenlerinden biriydi.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1952 yılında mezun oldu. 1952-1969 yılları arasında Devlet Su İşleri'nde çalıştı. 1969'da Türk Mühendislik Müşavirlik Anonim Şirketi'ni kurdu. 1974-1980 yılları arasında MSP Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle siyasi çalışmaların içerisinde oldu.

Editör: Haber Merkezi