Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği basın toplantısında, "İspanya, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdi" ifadelerini kullanarak, “İspanya, 2015'ten bu yana ülkemizde konuşlu hava savunma sistemleriyle hem müttefik olarak Türkiye'nin hem de NATO'nun kolektif güvenliğine destek veriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'nın başkenti Madrid'de temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Moncloa Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşme ve iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Pp

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanchez ile Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirve Toplantısı dolayısıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sanchez'e misafirperverliği için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021'de Ankara'da düzenlenen son zirve toplantısında iki ülke ilişkilerini "Kapsamlı Ortaklık" düzeyine yükselttiklerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Madrid'de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile düzenlediği törende iki ülke arasında birçok alanı içeren 11 belgeye imza attı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İspanya temaslarını sürdürüyor. Başkent Madrid'de Erdoğan ile Sanchez arasındaki gerçekleştirilen ikili ve heyetlerarası görüşmenin ardından anlaşmaların imza törenine geçildi. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Sanchez huzurunda 11 belge imzalandı.

Editör: Haber Merkezi