Bursa polisi yapılan titiz çalışmalar sonucu, dolandırıcıların saklandığı bir apartman dairesine düzenlendiği baskında suçüstü yakaladı.  Operasyonda ele geçirilen dijital materyaller, çetenin organize ve planlı bir şekilde hareket ettiğini ortaya koydu.

Göçmenler Yunanistan'a geçemedi! Göçmenler Yunanistan'a geçemedi!

İstanbul Üsküdar'da 'Call Center' çetesi, sahte çağrı merkezi ve sahte internet sitesi kurarak otomobil yedek parçası satmak suretiyle vatandaşları dolandırmaya başladı. Bursa'da ikamet eden ve dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşların ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

SAVCILIK KOORDİNE ETTİ

Alınan ihbar sonrası harekete geçen ekipler, çetenin Üsküdar'da faaliyet gösterdiğini tespit etti. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda koçbaşlarıyla kırılan kapıların ardındaki M.K.(22), A.C.(27), Y.S.(19), M.O.A.(26) ve M.A.(22) suçüstü yakalandı. Yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İfadeleri alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

YEDEK PARÇA İLANI

Öte yandan, çetenin internet üzerinden araç yedek parçası ilanları ile yaklaşık 50 kişiyi 1 milyon lira dolandırdığı öğrenildi. 'Call Center' çetesinin evinde yapılan aramada, çok sayıda laptop, telefon ve GSM hatlarına el konuldu.

UMURSAMAZ TAVIRLAR DİKKAT ÇEKTİ 

Öte yandan, dolandırıcılar kaldıkları dairede gözaltına alınıp emniyete götürülürken, etraftaki kafeteryalarda çay kahve içenlerin umursamaz tavırları da dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi