Bursa'da bir vatandaşın ticari aracın arka tarafına bindirdiği kurbanlık dana görenleri şaşırttı.

A W229911 03
Olay, Bursa'nın Karacabey ilçesinde meydana geldi. Kurban Bayramı'nın 3. gününde aldığı büyükbaş hayvanı kesimhaneye götüren bir vatandaş, kurbanlık danayı kapalı kasa hafif ticari otomobilinin arka koltuğuna bindirdi.

A W229911 02

Otomobil içinde kurbanlık danayı gören vatandaşlar, o anları şaşırarak izledi. Yüzleri gülümseten anlar, saniye saniye amatör kameraya yansıdı.

DANA FERHAT OLAYI

Kayseri'de Suriyeli gerginliği! Kayseri'de Suriyeli gerginliği!

2002'de tüm gazetelerde dün yer alan en sıradışı haber, hava sıcaklığının sıfırın altında 22 dereceye düştüğü Sıvas'ta bir otomobile bindirilen dananın fotoğrafıydı kuşkusuz. Haber ülke sınırlarını da aşmayı başarmıştı. Ünlü İngiliz gazetesi The Guardian da bu fotoğrafla ilgilenmiş, üstelik ‘Dana Ferhat’ın fotoğrafı, ilavesinin birinci sayfasını süslemişti. Mehmet Toker de Selahattin Koca adlı bir kişinin çiftliğinde bekçi olarak çalışıyordu. Mehmet Toker, fotoğrafın çekildiği günü de şöyle anlatıyordu:

‘‘O gün hayvan aniden rahatsızlandı. Bulunduğumuz çiftlik kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta. Hava şartları uygun olmadığı için kendime ait 58 AR 237 plakalı aracımla Tarım İl Müdürlüğü'ne götürdüm. Orada muayene ettirdikten sonra ilaçları alıp kent merkezinde özel veteriner Kadir Şimşek‘e iğne yaptırdım ve geri getirdim.’’

Editör: Haber Merkezi