Kara para akladıkları iddiasıyla 40'ar seneye kadar hapisleri istenen Dilan ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği,  28 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edildi. Serbest bırakılmalarına  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı  itiraz etti ama itiraz da reddedildi.

Bilinçli yurttaşlar her alanda  tepki naylon fatura ve kara para aklama suçlarından yargılandıkları halde serbest bırakılan Polat ailesine tepkileri dinmek bilmiyor.

Öte yandan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından Polatlar davasındaki tahliyelere tepki gösterdi. Davutoğlu, "Hukukun acziyeti, devletin acziyetidir. Milyonlarca vatandaşın gözü önünde işlenen ve hatta sergilenen bir fenomen davasında gelinen nokta, daha çok çal ki; daha güçlü olasın! Bir tek kararla adalet, emek ve helal kavramlarının yok edildiği bir toplumda ahlakın ayakta kalabilmesi mümkün değildir" dedi.

İşte Davutoğlu’nun tepki içeren ifadeleri:

Uyuşturucu operasyonları bitmek bilmiyor Uyuşturucu operasyonları bitmek bilmiyor

"Hukukun acziyeti, devletin acziyetidir. Milyonlarca vatandaşın gözü önünde işlenen ve hatta sergilenen bir fenomen davasında gelinen nokta, daha çok çal ki; daha güçlü olasın! Bir tek kararla adalet, emek ve helal kavramlarının yok edildiği bir toplumda ahlakın ayakta kalabilmesi mümkün değildir. Bütçe açıklarını kapatmak için fakir fukaraya vergi yükleyen, özgürlük açıklarını örtmek için kendilerinden farklı düşünenleri mahkum eden iktidar sahipleri bu tablodan da utanç duymuyorlarsa yazıklar olsun!"

Editör: Haber Merkezi