Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yoksullara ücretsiz yemek vermek için adım attıklarını belirterek,   "4 yoksula yemek vermek istiyorum, askıya as' dendiğinde fiş alınacak, oraya 4 yemek asılacak" dedi.

Bursa’da önce Osmangazi Belediyesi  ardından da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete soktuğu Kent Lokantalarında da askıda yemek uygulamasının kısa sürede başlayacağı öğrenildi.

CHP'li Öztürk'ten fahiş fatura artışlarına tepki CHP'li Öztürk'ten fahiş fatura artışlarına tepki

ÇOK YAKINDA BAŞLAYACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Ben burada bütün Türkiye'ye duyuruyorum. Bundan sonra, çok yakın vadede Kent Lokantaları'nda askıda yemek uygulaması başlayacak. Cebinde parası olan burada yemek yer, hesabını öderken ya da buradan geçen, girer hiç yemek yemeden günün herhangi bir saatinde "ben 200 lira veriyorum, 4 yoksula yemek vermek istiyorum, askıya as" dendiğinde fiş alınacak, oraya 4 yemek asılacak. Vatandaş geldiğinde münasip bir dille kendisine zaten gelir durumunu gösteren kartlar veriliyor.

Askıdan yemek yemeye hakkı olduğunu gören zor durumdaki vatandaş hiç kimse fark etmeden sanki kredi kartıyla ödüyormuş gibi buradan ücretsiz yemeğini alacak. Bunu ilerleyen günlerde buraya hiç gelmeden hatta Türkiye'nin herhangi bir yerinden Türkiye'nin herhangi bir yerindeki Kent Lokantası'nda yemek asmak mümkün olacak. Örneğin Bandırma Belediyesi Kent Lokantası'nın numarası diyelim ki 1010. Cep telefonundan 1010'a mesaj attınız. Bir mesaj askıya bir yemek, 1010'a 5 yazdınız. Faturanıza, cep telefonunuza 250 lira eklenecek. 5 yoksula yemek ısmarlamış olacaksınız. Bunların hepsi organize edilecek ama başkanım burada yarından itibaren askıya yemek hazır halkaları size 50 liradan satacak asılacak gariban vatandaş da gelince askıdan onu alıp verecek, yemeğini yiyecek. Şimdilik böyle başlıyoruz. Lütfen buradan elinizi çekmeyin."

ANKA

Editör: Haber Merkezi