Akaryakıt fiyatlarına kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına temmuz ayı başında büyük bir zam daha geleceği ifade ediliyor.

55-1

Benzin ve mazot fiyatı (motorin fiyatları) üzerinde etkili olan brent petrol fiyatlarında son durum belli oldu. Akaryakıt fiyatları da bu yükselişin etkisiyle yükseldi. Peki sektör temsilcilerinden benzin ve mazot fiyatı için gelen indirim ya da zam var mı?

Herkes şaşkın; ikinci el otomobil piyasasında şok düşüş! Herkes şaşkın; ikinci el otomobil piyasasında şok düşüş!

Son yıllarda kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına temmuz ayı başında büyük bir zam daha gelecek. 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ÜFE artışı yüzde 17,87 oldu. 3 Temmuz'da TÜİK'in açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da belli olacak. 2024'ün ilk beş ayında ÜFE aylık ortalama yüzde 3,35 artmıştı. Bu ortalamada artış haziran ayında da olursa 6 aylık ÜFE artış oranı yüzde 21,82 olacak. Bu oranda ÜFE artışı olursa da, maktu ÖTV tutarı benzinde 2,06 lira, motorinde 1,93 lira artacak.

Buna geçen sene 2 puan artışla yüzde 20'ye çıkarılan KDV de eklendiğinde vergi artışı benzinde 2,47 lira, motorinde 2,32 lira olacak.

Editör: Haber Merkezi