Bilal Kayaaltı

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, vatandaşların Kurban Bayramı’nda sorunsuz şekilde kabir ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için 17 ilçedeki 1060 mahalle mezarlığında kapsamlı temizlik çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında 17 ilçedeki 1300 mezarlıkta, yürüyüş alanlarını kaplayan otlar, özverili bir çalışmayla temizleniyor. Ağaçlardaki budama çalışmaları da tamamlanırken mezarlıkların içindeki çeşme, yol, mezarlık kapısı ve malzeme deposu eksikleri de giderilerek bayrama hazır hale getiriliyor.

17 İLÇEDE 1300 MEZARLIK

Bursa'yı Büyükşehir ile tanıyorlar Bursa'yı Büyükşehir ile tanıyorlar

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle tüm Bursalıların bayramını kutlayan Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Düşünsel Şentürk, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 17 ilçede 1300 mezarlık bulunmaktadır. Bu mezarlıklarımızdaki bakım ve temizlik çalışmaları sürekli olarak devam etmektedir.  Kurban Bayramı öncesi  tüm kabristanlıkların bakım ve temizliğini tekrar elden geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahat ve problemsiz hale getirmek için çalışmalarımıza hız kazandırdık” dedi.

Düşünsel Şentürk

FİDAN MEZARLIKLARDA YOLSZULUK YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Hatırlanacağı gibi önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sağlık Daire Başkanlığı görevini liyakatle yürüten Düşünsel Şentürk’ü 2019 seçimlerinin ardından görevden almıştı. Aktaş, mezarlıklarda yolsuzluk yaptığı tespit edilen, AK Parti eski milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun yanında gezdirdiği Mehmet Fidan’ı, Çavuşoğlu’nun telkiniyle Sağlık Daire Başkanı yapmıştı. Öte yandan, Fidan’ın yaptığı yolsuzlukla ilgili yargılamasının devam ettiği belirtildi.

DÜŞÜNSEL ŞENTÜRK KOLTUĞUNA OTURDU

31 Mart seçiminde büyük bir başarı elde ederek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Mustafa Bozbey, kadrosunu oluştururken liyakate önem verdiğini bir kere daha kanıtladı. Aktaş’ın görevden aldığı Düşünsel Şentürk’ü yeniden Sağlık Daire Başkanı görevine getirdi. Bozbey'in kararıyla yeniden koltuğuna oturan Şentürk'le ilgili, "efsane başkan geri döndü" yorumları yapıldı.

Editör: Bilal Kayaaltı