Bursa’da dün 45 dakika etkili olan yağışın ardından trafikte aksamalar oldu, ev, işyeri ve bazı fabrikaları su basarken, bazı metro istasyonları da yağıştan etkilendi. Aşırı yağış nedeniyle Odunluk istasyonunun göle döndü seferler aksadı. BUSKİ ekiplerinin çalışmalarının sonucunda su tahliye edildi.  

Burulaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“BursaRay seferlerimiz saat 22.30 itibariyle normale dönmüş olup, tüm istasyonlarımız hizmete açılmıştır. Ekiplerimizin özverili çalışması sonucunda seferlerimize normal seyrinde devam etmekteyiz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.”

BOZBEY İSİM VERMEDEN ALİNUR AKTAŞ'I ELEŞTİRDİ 

Yaşanan sel sonrası Bursaray’da aksamaya sebebiyet veren bir durumun ortaya çıktığını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, özellikle Odunluk İstasyonu’nda su birikmesi sebebiyle ulaşımın aksadığını dile getirerek, “İlk anlarda bazı sıkıntılar yaşansa da sonradan çözüme ulaşıldı. Bursalıların tekrar bir yerden bir yere ulaşımı sağlandı. Yaşadığımız bir afet ama Odunluk İstasyonu’nda oluşan bu duruma şaşmamak mümkün değil. 22 yıl boyunca bu istasyonda sürekli olarak yağmurlar yağdı. Bursa’da yine metrekareye yüksek yağmurların düştüğünü günler olduğunu biliyoruz. Ama bugüne kadar bu hatta herhangi bir şey olmamıştı. Fakat bu istasyonun yapılmasından sonra böyle bir olayın olması akıllara şüpheleri getiriyor. Onun için bu konunun teknik olarak incelenmesi talimatını verdim. BUSKİ, Fen İşleri ve Ulaşım daireleri olmak üzere bir araya gelip teknik ekip oluşturulacak. Giderlerdeki mi tıkanma var? Yoksa yapım aşamasında giderleri mi kaldırdılar? Ya da başka sorun mu var? Bu su niçin tahliye edilemedi? Suyun çekilmesinden sonra arkadaşlarımız teknik inceleme yapacaklar. Net bir rapor ortaya çıkacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan 3 branşta madalya Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan 3 branşta madalya

Editör: Bilal Kayaaltı