Bursa'nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa İlçelerinde köylüler, ektikleri  domates ve karpuzdan zarar etmeleri kamuoyunun tartışılırken, kentin dünyaca ünlü meyvesi incir hasadı devam ediyor.  

Raf ömrü, dış görünüşü ve tadıyla dünyanın en kaliteli inciri olarak kabul edilen Bursa'nın siyah incirinde hasat başladı. Bu sene havanın erken ısınması ve yağmurların yağmasıyla siyah incir hem kalitesini arttırdı hem de rekoltesini yükseltti. Hummalı bir şekilde tarlalardan toplanan incirler tezgahlarda yerini almaya başladı.

“PİYASADA BELİRSİZLİK VAR”

Bursa Büyükşehir, Altıparmak'a nefes aldıracak Bursa Büyükşehir, Altıparmak'a nefes aldıracak

Hasadına 20 gün erken başlanan siyah incirin rekoltesinde geçen seneye göre yüzde 10-15 aralığında bir artışın  olduğunu ifade eden Çağlayan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emre Ertaş, “Burada 20 gündür hasat zamanı devam ediyor ancak piyasada bir belirsizlik var. Biz bahçeden topluyoruz ve ihracatçılara devrediyoruz. Bahçesinde inciri toplayan çiftçi ürününü buraya bırakıyor ve bahçesine geri dönüyor. Bu sene üründe kalite olarak geçen yıla göre daha iyi, geçen sene döküm mevcuttu. Bu sene çok şükür öyle bir sıkıntımız yok” dedi.

Bursa siyahı olarak bilinen incir, yurt içinde İstanbul’da Pazar bulurken, Almanya’ya da ihracatı yapılıyor.

Editör: Bilal Kayaaltı