Bursa'da, zalim ev sahibi engelli çifti sokağa attı Bursa'da, zalim ev sahibi engelli çifti sokağa attı

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemeleri kapsamında öğretmenlerin alabileceği cezalar netleşti. Bu cezaları alan öğretmenler, uzman öğretmen veya başöğretmen olma şansını tamamen kaybedecek. 

789

Yeni düzenlenen ve meclise sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmaları, öğretmenlerin meslek hayatlarında dikkat etmeleri gereken kuralları daha da sıkılaştırıyor. Belirli cezaları alan personel, diğer bütün şartları yerine getirmiş olsa bile uzman öğretmen veya başöğretmen olma şansını kaybedecek.

Öğretmenlerin kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını alabilecekleri durumlar şu şekilde belirlendi:  Göreve Sarhoş Gelmek, Görev Yerinde Alkollü İçki İçmek: Göreve sarhoş gelmek veya görev yerinde alkollü içki içmek, öğretmenlerin kademe ilerlemesini durduracak cezalar arasında yer alıyor. Özürsüz ve Kesintisiz 3 - 9 Gün Göreve Gelmemek: Hiçbir mazeret göstermeksizin ve sürekli olarak 3 ila 9 gün arasında göreve gelmeyen öğretmenler de bu cezayı alacak.  Görevi ile İlgili Olarak Çıkar Sağlamak: Görevini kötüye kullanarak herhangi bir çıkar sağlayan öğretmenler, bu kapsamda cezalandırılacak. Amirine veya Maiyetindekilere Karşı Küçük Düşürücü veya Aşağılayıcı Fiil ve Hareketlerde Bulunmak: Amirlerine ya da çalışma arkadaşlarına yönelik küçük düşürücü veya aşağılayıcı davranışlarda bulunanlar da bu cezayı alacak.

Editör: Haber Merkezi