Kocaeli ilçesi Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, belediye çalışanı 530 kişinin müdür olan Onur P.'yi tanımadığını 3 yıldır belediyeye hiç gelmediğini iddia etti.

KART BASMIŞLAR

CHP'li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, bugün gerçekleştirdiği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. T24'ten Ergün Demir'in haberine göre, Gökçe, şu ana kadar hiç işçi çıkarmadığını söyledi. "Ben seçilmeden önce işçilere söz vermiştim. Hiç kimse işten çıkarılmayacak demiştim." diyen Gökçe "Tabii bankamatik işçi varsa o başka demiştim. Ayrıca işi savsaklayan olursa onun da gözünün yaşına bakmayız demiştim. Şimdiye kadar iki kişiyi işten çıkardık. Bu arkadaşlar AK Parti’nin SKM’sinde çalışmış. Bunları fotoğraflarla da tespit ettik. Son iki aydır belediyeye uğramamışlar, kart basmamışlar. Bunları birisi 1 yıl önce, biri de 4 ay önce işe alınmış işçiler" dedi.

HUKUKİ YOLLARA BŞAVURULACAK

Gökçe açıklamalarına şöyle devam etti: "Bir de bir müdür var. 3 yıldır hiç belediyeye gelmemiş. Bu kişi İlyas Şeker’in danışmanı; Onur P., özel kalemden müdür yapılmış. Kimse tanımıyor, belediyeye gelmiyor. Belediyedeki 530 kişiden kimse bu müdürü tanımıyor. Müdürlüğünü aldık. Devlet memuru olduğu için işten çıkaramıyoruz. Konuyla ilgili müfettiş talep ettik. Eğer gerçekten durum tam bizim tespit ettiğimiz gibiyse, 3 yıldır aldığı maaşı hukuksal yollardan geri talep edeceğiz." Bunun gibi benzeri durumları tespit ettiklerini söyleyen Gökçe hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.

Faruk Çelik küçük kızı Zeynep'i evlendirdi Faruk Çelik küçük kızı Zeynep'i evlendirdi

BURSA BÜYÜKŞEHİR’İ DE ÇİFTLİĞE ÇEVİRMİŞLER

Öte yandan, Alinur Aktaş’tan CHP'li Mustafa Bozbey'in devraldığı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde de onlarca bankamatik memuru olduğu belirtilirken, mezarlıklarda yolsuzluk yaptığı tespit edildikten sonra Sağlık Daire Başkanlığı görevinden alınan Mehmet Fidan’ın hala daire başkan maaşı alması tepkilere neden oluyor.

Bazı STK yöneticilerinin de belediyeyi babalarının çiftliği gibi kullandığı kaydediliyor.  

Editör: Bilal Kayaaltı