AKP'nin Kızılcahamam'da düzenlediği "Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" tamamlandı.3 gün süren kampa 541 belediye başkanı katıldı, yerel seçim sonuçları değerlendirildi ve şehirlerin ihtiyaçları ile projeler ele alındı.Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda belediye başkanlarına uyarılarda bulundu.

792294Image1 Lvh4

EYT sebebiyle, deprem nedeniyle oluşan bütçe açıklarını kayıt dışılığı önleyerek kapatacaklarını ifade eden Şimşek "İstihdam bürosuna dönmüşsünüz" tepkisini gösterdi.

Tahliyelere sert çıktı; "Kumpas tiyatrosu bugün bitti" Tahliyelere sert çıktı; "Kumpas tiyatrosu bugün bitti"

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Şimşek şunları söyledi: “Bakın bu kamu tasarrufları bizi bağlamaz falan diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek. Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde yüz bağlamaktadır. Sizin mali durumunuz iyi gözükmüyor. Kendi merkezi bütçemiz ile ilgili durumu anlattım. Ama gelgelelim sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun. Borç ve personel konusunda uymamışsınız”

Editör: Haber Merkezi