Sigara yine zamlanacak, bu kez izmarit vergisi geliyor! Sigara yine zamlanacak, bu kez izmarit vergisi geliyor!

Kurban Bayramı arife günü ve bayramın ilk günü Türkiye'yi ATM'lerde yaşanan para kriz paniği sardı. Para çekmek isteyen vatandaşlar ATM'lerde "Para çekme ünitesinde arıza" veya "Çekmek istediğiniz tutar ödenememektedir" gibi uyarılarla karşılaştı. Bu durum, özellikle maaşlarını 15 Haziran'da alan memurlar ve bayram harçlığı dağıtmak isteyenler için büyük bir mağduriyete sebep oldu. 

R T 1140X570

Para bulamayan vatandaşlar sosyal medyada duruma isyan etti. Bayram günü cebinde para olmadığından yakındılar.

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, ATM’lerde yaşanan nakit sıkıntısı nedeniyle iki gündür şikâyet yağdığını söyledi. Güllü, sorunun tüm bankalarda yaşandığını ve para olan ATM’lerde uzun kuyruklar oluştuğunu belirtti.

Vatandaşlar bankaların bu duruma karşı herhangi bir önlem almamasına tepki gösterdi. Güllü de bu konuda kanuni bir boşluk olduğunu ve BDDK’nın bankalara uyarı göndermesi gerektiğini ifade etti.

Yaşanan bu olay, bankaların ATM’lere para yükleme altyapılarını gözden geçirmesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Bayram gibi yoğun dönemlerde yaşanan bu tür aksaklıklar, vatandaşlarda büyük mağduriyet ve güvensizlik yaratıyor. Yetkililerden bu konuda acil çözüm önerilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi