Can Atalay için dün olağanüstü toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın iktidar partisine getirdiği ağır eleştirilerin ardından karışmıştı. Şık, kürsüde konuştuğu sırada AK Parti Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Alpay Özalan’ın tokatlı saldırısına uğradı. Yaşananların ardından Ahmet Şık ve  Alpay Özalan'a kınama cezası verildi.

"TİP DEVLET VE MİLLET MUHLİFİDİR"

CHP askıda yemek uygulamasını başlatıyor CHP askıda yemek uygulamasını başlatıyor

Meclisteki kavganın ardından 24 saat geçmeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir açıklama yaptı, şu ifadelere yer verdi: "Gazi Meclis'te vuku bulan hazin ve talihsiz olaylar, son derece üzücüdür. Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizması bütün tahrik ve tertibiyle ortalığı karıştırmıştır. Kürsü masuniyetini maksatlı ve marazi şekilde çarpıtan TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır. Fakat kahırdan lütuf doğmuş, gölgelenmiş Gazi Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır."

Hatırlanacağı gibi Devlet Bahçeli, suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’yı cezaevinden çıktıktan sonra makamında ağırlamıştı.

Editör: Haber Merkezi