İsrail'i füzelerle vuracağını ilan eden İran, Siyonist kentlere saldırılar başlattı. Tel Aviv'den sonra en kapsamlı operasyon Dimona kentine gerçekleştirildi.
Demir kubbenin yakalayamadığı İran füzeleri, şehirde büyük hasar meydana getirdi.
Siyonist yetkililer, İran'ı füze yeteneklerini yok ettiklerine yönelik açıklamaların ardından, İsrail'e en kapsamlı füze atışları tam isabet yapıldı.
ABD-İsrail'in ortak saldırılarını sürdürdüğü İran, gün içinde İsrail'e çoğu Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6 dalga halinde misilleme saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 51 kişi yaralandı. İran'ın savaşın başlangıcından bu yana ilk kez 4 bin kilometre menzile ulaşabilen füze kullandığı duyuruldu.
İsrail ordusu, İran'ın savaşın başlangıcından bu yana ilk kez 4 bin kilometre menzile ulaşabilen uzun menzilli füze kullandığını duyurdu.
İsrail medyasında yer alan haberlere göre Dimona'ya düzenlenen saldırı sonucunda bir binada çökme meydana geldi. Yetkililer, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise bir füzenin bölgeye düştüğü anlar ve ardından duyulan patlama sesleri yer aldı. İsrail basını saldırıda 51 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu Dimona'yı vuran füzenin engellenmemesine ilişkin soruşturma başlatılacağını duyurdu. Ordu hava savunma sisteminin devreye girdiğini ancak füzenin engellenemediğini de açıkladı.
HASAR ÇOK BÜYÜK
İran devlet televizyonu, saldırının İran'daki nükleer tesise düzenlenen saldırıya yanıt olduğunu açıkladı. Uluslararası Atom enerjisi Ajansı, saldırıda kentteki nükleer araştırma merkezinin hasar aldığına ilişkin bir bilgi almadıklarını belirtti.