Menü Bavul Haber
Tarih: 29.03.2026 13:08
Doluluk oranı yüzde 80'i aştı, kapaklar açıldı

Doluluk oranı yüzde 80'i aştı, kapaklar açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Adana'da geçtiğimiz sene Mart ayında yüzde 65 doluluk seviyesinde olan Seyhan Barajı, bu yıl etkili yağışlarla birlikte yüzde 82'ye yükseldi. Su seviyesindeki artış nedeniyle kontrollü olarak açılan kapaklardan akan su ise ortaya çıkan görüntüyle vatandaşların ilgisini çekti.

Ayrıca kent genelinde etkili olan yağışlar diğer barajlara da olumlu yansıdı. Tarımsal sulamada önemli rol oynayan Nergizlik Barajı'nda doluluk oranı yüzde 29'dan yüzde 93'e yükseldi.

YÜZDE 100'E ÇIKTI

Tarımsal sulamanın yanı sıra hidroelektrik enerji üretimi de sağlayan Yedigöze Barajı'nda doluluk oranı yüzde 100'e çıkarken, kentin içme suyu ve sulama ihtiyacını karşılayan Çatalan Barajı'nda da doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70'ten yüzde 100'e yükseldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —