Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uyarılarını hiçe sayan AK Parti Milletvekillerinin, geçim sıkıntısı çeken emekliler ve asgari ücretlilere rağmen yaptıkları mangal partileri tepki çekmeye devam ediyor. Kayseri’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren   eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın görüntüleri şaşkınlık meydana getirdi.

TASARRUF TEDBİRLERİ UNUTULDU

Tasarruf tedbirleri nedeniyle eleştirilen mangal başındaki görüntüler , bu kez de Kayseri’deki sucuk partisiyle yeniden gündemde.

Bursa'da 2 kamyon çöp topladılar Bursa'da 2 kamyon çöp topladılar

“Millet yemeye ekmek bulamıyor. Hulusi Akar ve AKP'nin Bakanı Osman Bak, sucuk mangal partisi yapıyor. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz tipler yazıklar olsun.” sözleriyle mangal partisini eleştiren Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda ağır eleştirilerde bulundu.

Enginyurt, AKP’nin mangal partisinde yer alan Akar ve Bak’ı sert sözlerle eleştirerek, “Allah'tan korkmaktan, kuldan utanmaktan bahseden Hulusi Akar, yanına bir de bakan almış, gençlikten sorumlu Osman Bak, oturmuşlar sucuk mangal yapıyorlar. Gençler sucuğu tanımaz hale geldi, emeklinin aylardır evine et girmiyor. Hulusi Akar mangal partisi yapıyor. Bir de bunu yayınlıyorlar. Nasıl utanmaz insanlarsınız siz yahu?” dedi.

"AİLELER ÇOCUKLARINA SİMİT ALAMIYOR"

Peygamberimizin, “Komşusu aç iken karnı tok yatan bizden değildir” hadisinden alıntı yaparak AKP’yi eleştiren Enginyurt, “Dinden, diyanetten bahsediyorsunuz ama bu hadisi bile çiğniyor, yutuyorsunuz. Yazıklar olsun. Millet aç, millet evine ekmek götüremiyor, çocukları okulda simit yiyip ayran içemiyor ama siz sucuk mangal partisi yapıyorsunuz ve bir de bunu milletin gözüne adeta sokuyorsunuz. Bu mu sizin Allah'tan korkmak, kuldan utanmak anlayışınız? Siz kuldan da utanmazsınız, Allah'tan da korkmazsınız, siz yoldan çıkmışsınız. Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl bütçe görüşmeleri sırasında, TBMM bahçesinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman’ın mangal partisi çok konuşulmuştu. 

Editör: Haber Merkezi