Kibre bulaşan, şehirlerde kamu görevlilerinin liyakatsiz adımlarını görmezden gelen,   iş takipçiliği yaptıkları için vatandaşın sorunlarını unutan ve 31 Mart seçiminde beklenen bir yenilgi alan AK Parti’de, teşkilatların yenilenme süreci başlıyor.

Hatırlanacağı gibi,  kongrenin 2025 yılı içinde yapılmasının daha doğru olacağı sonucuna varılmış, ancak bu süre içinde il ve ilçe başkanlarından başlayarak değişim sürecinin başlatılması kararlaştırılmıştı.

RİZE, ADIYAMAN VE BATMAN GEREĞİNİ YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra katıldığı parti toplantılarında ‘Bayrak değişimine’ gidileceğini açıklamasında rağmen, şu ana kadar parti üst yönetimine ilişkin herhangi bir adım atmadı. Edinilen bilgilere  göre Erdoğan’ın, parti üst yönetimi yerine değişim sürecini teşkilatlardan başlatılması görüşünde olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda, bayramdan önce genel merkezin talimatı ile Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları istifa etmişti.

DEĞİŞİM TAVANDA DA OLACAK

Önümüzdeki günlerde hız kazanacak değişim sürecinin teşkilatlardan başlanmasına parti içinde itiraz edenler de bulunuyor. Ancak il ve ilçe bazında değerlendirmeleri tamamlama aşamasına gelen AK Parti yönetimi, değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları canlı tutacağı görüşünde. Erdoğan’ın, ‘Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan AK Parti kurmayları, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğunu kaydetti.

YENİ İSİMLER 

AK Parti kabinesinde beklenen oldu AK Parti kabinesinde beklenen oldu

Edinilen bilgilere göre kongreye kadar, teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AK Parti yönetimi, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için de detaylı bir çalışma yapıyor. Erdoğan’ın da teşkilatlara getirilecek yeni isimler hakkında ‘güvendiği isimlerle ve fikrine önem verdiği yakın dostları’ ile bizzat değerlendirme yaptığı ifade ediliyor.

SIRA BELEDİYE BAŞKANLARINDA 

Öte yandan AK Parti,  milletvekilleri kampı sonrası bu kez de belediye başkanları kampına giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Değerlendirme ve İstişare Kampı 1-2 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Adres yine Kızılcahamam olacak.

Editör: Bilal Kayaaltı