Ankara Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 8. Olağan Kongresinde İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu ve Ünal Karaman, Gelecek Partisi'nden istifa eden Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun AK Parti'ye katıldı. Milletvekillerine rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Kongrede, MKYK’ya girenler arasında dikkat çeken isimler de oldu.

ERBAKAN’IN KORUMASI VAR

Yıllarca Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın korumalığını yapan, Yeniden Refah Partisi kurucusu Abdurrahman Akyüz, Erdoğan’ın belirlediği listede kendisine yer buldu.

VARANK YOK

Eski futbolcu Mesut Özil’in de yeni MKYK’nın genç isimlerinden olurken,  2023 seçimlerinde Bursa’dan milletvekili yapılan Mustafa Varank, MKYK’ya giremedi.

Bu arada, bir dönem AK Parti'nin seçim kampanyalarını yapan, daha sonra iktidar partisiyle arası açıldığı iddia edilen Andy- Ar Araştırma Şirketi sahibi Faruk Acar'ın da MKYK'da yer alması dikkat çekti.

Lütfü Savaş kimdir, neden ihraç edildi? Lütfü Savaş kimdir, neden ihraç edildi?