Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na aktarılmak üzere toplamda yıllık 70-80 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli getiren yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda muhalefetin sert eleştirileri ile karşılaşan görüşmeleri ertelendi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, görüşmelerin 2025 bütçe görüşmeleri sonrasına ertelendiğini söyledi.

 Güler, " Görüşmeler ertelendi. Detaylı inceleme yapacağız. 2025 yılı bütçemizi göreceğiz ve ihtiyaç duyulacak diğer kalemleri de detaylı inceleyecek, varsa değiştirilecek veya geri çekilecek hususlar onları da bütçeden sonra tekrar değerlendireceğiz. Bütçeyi Aralık sonunda tamamlandıktan sonra, ondan sonraki döneme kalmış diyebiliriz" dedi.

DESTİCİ TEPKİ ÇEKTİ

Vatandaşı sınıflara ayıran, aidat vermek istemeyenlere hakaret eden Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Mustafa Destici, kızını torpille mecliste işe sokmuştu.

Destici'nin yaptığı ayrımcılığa sosyal medyadan yoğun tepki  gelmişti. 

Bursa’dan Yahudi diasporasına çağrı Bursa’dan Yahudi diasporasına çağrı

"ZOR COĞRAFYADAYIZ DEMİŞTİ"

100 bin TL’lik kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 TL savunma sanayi fonu payı alınmasını içeren düzenlemeye ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye  Bakan Mehmet Şimşek ise,  teklifin temel amacının Türkiye’nin savunma sanayisi projelerine ek kaynak yaratmak olduğunu belirterek, “Zor bir coğrafyadayız ve caydırıcılık gücünü artırmalıyız. Bu projeler için ek finansman sağlamak zorundayız” demişti. 

Editör: Haber Merkezi