MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör elebaşı Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılıp TBMM’de konuşturulmasıyla ilgili çıkışı, siyasetin gündemine oturdu. 29 Ekim’de partisinin ismini açıklamaya hazırlanan Yavuz Ağıralioğlu, Bahçeli’nin Öcalan’la ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan Ağıalioğlu, şunları söyledi:

Devlet Bahçeli'den Abdullah Öcalan'a barış çağrısı Devlet Bahçeli'den Abdullah Öcalan'a barış çağrısı

"Terörle mücadelede sanki başarısız olmuşuz da, bu başarısızlıktan dolayı terörist başından medet umacak acziyete düşmüşüz gibi konuşmak nedir?

Sizi bu memleketin hizmetine layık olun diye meclise gönderenler, evlatlarının katilini meclise çağırın diye mi gönderdiler? Siz kimsiniz? Daha önce çözüm sürecinde yaptıklarınızın bedelini ödemiş evlatlardan utanmıyor musunuz? Siz TBMM'de değil, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bir karışında bir teröriste nefes aldırmamak mesuliyeti altındaydınız. Milletinizi utandırdınız, devletinizi utandırdınız. Milletimizin huzurla yaşaması için dağlarda gece gündüz terörist kovalayan evlatlarınızı utandırdınız.

“HAİNİN KABUSU OLACAĞIZ”

Milletin umudu sönmesin diye şehit olmuş evlâtlarımızın üstüne yemin olsun ki; değil terörist başının Gazi Meclise girmesi, ona selam duranları da Milletin Meclisi'ne sokmayacağız! Umut hakkını da diyene, duyana, umana, kurgulayana, planlayana göstereceğiz! Milletin yarınlarına umut olsun diye kuruluyoruz. Milletimizin başına bela olan teröristin, hainin, savunanın kâbusu olacağız.

“DEVLET TEKLİF ETMEK NEDİR?”

Cumhuriyeti kuran irade adına, devleti kurduğunu söyleyen partiler adına, Öcalan'ın anarak, Kürtler'e devlet teklif etmek nedir? Aklınızı başınıza alın. Eğer aklınızı başınıza almazsınız biz irademizle milletimizin başındayız. Siz ordaysanız biz milletimizle beraber teröristin nefes alamayacağı bir ülke kurma muradındayız. Umut hakkı dediğiniz şeyin hakkını size göstereceğiz"

Editör: Haber Merkezi