Üç çocuklu hanelere vergi indirimi ve uygun kredi düzenlemesi geliyor. İşte merak edilen detaylar..

Bakanlıkların çalışmaları kapsamında dar gelirli vatandaşın rahat edebilmesi için ve desteklerde adalet sağlanması için sosyal yardımları bir araya getirerek tek bir başlık altında sunacak.

3 Cocuga Vergi Indirimi Ve Uygun Kredi Yolda

Paylaşılan bilgilere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının çalışmaları ile sosyal yardım şartları kesinlecek ve hiçbir kurum tarafından esneklik tanınmayacak. Yardım için hane halkı geliri ve mülk sahipliği şartları gibi birço alanda incelemer yapılacak ve kıstaslar tespit edilecek. Çalışmanın ardından asıl yardıma ihtiyaç duyanların yardım almasını engelleyen uygulamalar da engellenecek. Bu sayede bir yıl boyunca yüksek gelirli ve dar gelirli fark etmeksizin bütün vatandaşa 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesi gibi uygulamalarına yönelik tedbir alınacak. Böylece sosyal yardımda hakkaniyetli olunacak, sosyal devlet anlayışı sistemi devreye girecek.

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, çocuklu aileye vergi indirimi gibi ek destekler uygulanacak ve mevcut desteklerin tutarları güncellenecek. Bu düzenleme ile birçok alanda aynı anda ihtiyaç fazlası alınan yardımlar da engellenecek.

AK Parti kaynakları "Belediyeden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar var. Bunların tek elden yapılması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Vatandaş devleti hissedecek. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek" şeklinde konuştular.

50 bin emekliye bayram şoku; maaşlaı kesilecek! 50 bin emekliye bayram şoku; maaşlaı kesilecek!

Ayrıca, hükümet dar gelirli vatandaşa ucuz konut için de harekete geçti. Vatandaşın konuta erişimine yönelik yeni finansal formüller ortaya konulacak. Süreci Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ ele alınacak. Çalışmanın ayrıntıları önümüzdeki zamanlarda netlik kazanacak.

Editör: Haber Merkezi