EURO 2024'te Milli Takımımızın Çekya ile oynayacağı maç öncesi Çekya basında maça dair yorumlar dikkat çekti. Ülkedeki önemli online haber sitelerinden Aktualne'de çıkan yorum yazısında "Çek Cumhuriyeti'nin Almanya'daki UEFA EURO 2024'de son 16'ya doğru ilerleyişi takvim nedeniyle zorlaştı. İki maçın ardından sadece bir puanları var ve Türkiye'ye karşı oynayacakları son grup maçında mutlaka gol atmaları gerekiyor. Ancak beraberlik onlar için yeterli olabilir” denilidi. Milli yıldız Messi'ye benzetildi.

Rakip Çekya; haydi arslanlar, güldürün yüzümüzü Rakip Çekya; haydi arslanlar, güldürün yüzümüzü

11-8

Yazıda "Çılgın bir matematiksel varyant" olduğu belirtilirken olasılıkların hepsi (en iyi üçüncülük) üzerine hesaplar yapılıyor.

Çek basınındaki Arda Güler imajı ise dikkat çekti. Çekya Radyosu'nda yer alan haberde "Çek futbolcular Avrupa Şampiyonası gruplarındaki son maçlarına hazırlanıyorlar. Çarşamba günü Hamburg'da Türkiye ile oynayacaklar ve turnuvaya devam etmeleri için bir galibiyet gerekecek. Milli takımın savunması da günümüzün en yetenekli oyuncularından biri olan Arda Güler ile düello yapmayı bekliyor" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi