Kurban Bayramı’nda şehir içi toplu ulaşımın ücretsiz olacağını ve arife günü itibariyle mezarlıklara ise ücretsiz otobüs seferleri düzenleneceğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yakın zamanda hayata geçirilecek projeleri ise müjdeledi. Başkan Bozbey, “Teknik sebeplerden dolayı Bursaray’ı gece 2’ye kadar çalıştıramıyoruz. Onun yerine Bursaray güzergahına paralel olacak şekilde otobüslerle vatandaşlarımıza gece 2’ye kadar destek olacağız. Hafta sonları ise Bursaray 24 saat hizmet verecek. 0-4 yaş çocuğu olan anneler ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Öğrencilerimizin biniş hakkını da 160 binişten 200 binişe çıkarıyoruz. Emeklilere uygulanan kotayı da kaldırıyoruz” dedi.

Bursa'yı Japonlar dizayn edecek Bursa'yı Japonlar dizayn edecek

Ö
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu ‘Genel Değerlendirme Toplantısı’nın ikincisini, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenledi. Bozbey, "Bursalılara verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmenin mücadelesini vereceğiz. Kimseyle polemik yaşama derdimiz de yok. Bizim hedefimiz Bursa’nın sorunlarına odaklanmak ve çözmektir. Akılcı, bilime dayanan ama ekonomik bir anlayışla sorunları çözeceğiz” dedi.

Bursa’da yaşanan bazı olumsuz konuların olduğunu, vatandaşların da spesifik konuları bilmesi gerektiğini anlatan Başkan Bozbey, Çalı Bölgesi’nde yürütülen ulaşım çalışmalarındaki aksaklıkları dile getirdi. Çalı Yolu’nda genişletme çalışmalarının Karayolları tarafından yapıldığını, kamulaştırmaların önemli bir kısmını ise Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiğini söyleyen Başkan Bozbey, “Yolda çalışmalar yapılırken Büyükşehir Belediyesi’nden elektrik aydınlatma direkleriyle ilgili bir talep oluyor. Bu taleplerin yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi konuyu ilgili şirkete havale ediyor. Fakat imalat hataları ve yanlış uygulamalar sebebiyle bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Yaklaşık 30 milyon TL maliyeti bulunan elektrik aydınlatma direkleriyle ilgili sorunları Büyükşehir Belediyesi olarak kabul etmiyoruz. Aydınlatma direklerinin montajında inanılmaz hatalar var. Teknik raporu da aldık. Şu anda o firmaya ödeme yapmıyoruz. Yapmayacağımızı da bildirdik. Aynı zamanda UEDAŞ da bunu kabul etmeyeceğini ve elektrik vermeyeceğini bize bildirdi. Eksikliklerden dolayı kavşak uygulamasında önemli kazalar yaşanıyor. Çok şükür şimdiye kadar can kaybı olmadı. Konuyu arkadaşlarımızla görüştük ve çalışma başlattık. Karayollarıyla görüşmeler yapılıyor. O kavşağın en azından bayram süresince kontrol altına alınması gerekiyor. Aksi takdirde her an ölümlü bir kazaya sebebiyet verilebilir. Orada bir uygulama yapılacaktır” diye konuştu.

Sosyal destek çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Başkan Bozbey, “Emekli hemşerilerimize bayramda 2 bin TL destek olmak istedik. Kart16 destekleri de sürüyor. Bu hizmetlerde durmak yok ancak seçim öncesinde dediğimiz gibi biz adil olacağız. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Devletin de bu yardımlarda önerileri var. Emeklilere destek olurken belirlenen kriterlere uymak zorundayız. Gerçek ihtiyaç sahiplerine destek vermek zorundayız. Bayram üstü dağıtılan çeklerimiz 16 bine yaklaştı. Tamamı ihtiyaç sahibidir. Kriterlerde biraz fedakarlık yapıp risk aldık. Kendi evinde otursa dahi onu ev sahibi gibi değerlendirmedik. Ona da destek olduk. Başvuru yapanların önemli bir kısmı desteklerden yararlandı” diye konuştu.
ÇİFTE BAYRAM
Okulların kapanmasıyla çocukların karne heyecanı yaşayacağını ve tatilin başlayacağını dile getiren Başkan Bozbey, tüm çocukları ve onlara destek olan aileleri tebrik etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzmeden jimnastiğe, voleyboldan basketbola kadar birçok branşta çocukların gelişmesine fırsat vermek adına yaz kurslarını açtığını söyleyen Başkan Bozbey, tüm çocukları ve gençleri kurslara beklediğini ifade etti. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda ulaşımın ücretsiz olacağını müjdeleyen Başkan Bozbey, “Bayramda vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini rahat yapabilmesi adına ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceğiz. 4 gün boyunca da şehir içi ulaşımı ücretsiz yapıyoruz’’ dedi.
Ulaşımda art arda müjdeler
Kısa vadede hayata geçirilecek ulaşım müjdelerine de değinen Başkan Bozbey, ‘’Teknik nedenlerden dolayı Bursaray’ı gece 2’ye kadar çalıştıramıyoruz. Onun yerine Bursaray güzergahına paralel olacak şekilde otobüslerle vatandaşlarımıza destek olacağız. Cumartesi günleri ise Bursaray 24 saat hizmet verecek. Arkadaşlarımız çalışmaları yapıyor. Kademeli olarak hayata geçirilecek. 0-4 yaş çocuğu olan anneler ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Bunun da altyapısı hazırlandı. Uygulamayı yakın zamanda hayata geçireceğiz. Böylece annelerimiz sosyal yaşama da daha fazla katılabilecek. Öğrencilerimizin biniş hakkını da 160 binişten 200 binişe çıkarıyoruz. Bunun da kararı verildi. Ayrıca öğrencilerimiz tam binişten yüzde 75 daha ucuza biniş yapacak. 65 yaş üstüyle ilgili bir sınırlama vardı. O sınırlamayı da kaldırıyoruz. Seçim öncesinde söz verdiğimiz bütün sosyal destekleri bir bir yaşama geçiriyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi